web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Sotkuista sotea

Sote-ratkaisu saa yhä kummallisempia piirteitä. Ensi kerrotaan hienosta parlamentaarisesta yhteisymmärryksestä. Kohta perään pulustusministeri ottaa takapakkia: ratkaisu ei olekaan sitä, mistä on sovittu. Mistä on siis sovittu?

Kataisen hallitus valmisteli kolme vuotta sote-mallia. Periaateratkaisuun päädyttiin yllättäen yhteistyössä oppisitiopuolueiden kanssa. Olisi voinut kuvitella, että valmistelu jatkuisi ilman suurempia soraääniä päätetyltä pohjalta. Totuus on toinen: puolustusministeri lyttäsi Kauppalehdessä ratkaisun. Tämä panee laajemminkin ajattelemaan, miten paljon päättäjät oikeasti ovat selvillä yhteisistä päätöksistään. Vaikka asiat ovat vaikeita, luulisi ministerien käyttävän asiantuntemusta ennen päätöksentekoa. Silloin vältyttäisiin nyt nähdyn kaltaiselta soutamiselta ja huopaamiselta. Kansalaisten luottamus poliittiseen päätöksentekoon ei tällaisesta ainakaan vahvistu.

Vaikka koko ajan on vakuutettu, että kansalaisten palvelut tasa-avoistuvat ja paranevat, pelkät hallinnolliset ratkaisut eivät vielä takaa tätä. Rahoituksen järjestäminen on valmistelussa. Samoin sote-alueilla ratkotaan aikanaan tuottamisjärjestelyt.

Toivottavasti alueellisesti valmistelua johdetaan mahdollisimman ammattitaitoisesti. Henkilöstöllä on perusteltu syy odottaa, että sitä kuullaan valmistelussa ja että sen osaamista käytetään kaikin keinoin hyväksi. Hankkeella on mahdollisuudet onnistua. Tarvitaan kuitenkin taitavaa johtamista ja yhteishenkeä.


Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »