web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Holtittomia ohituksia

Liikenteessä näkee mitä hurjimpia tilanteita. Jotkut noudattavat omia sääntöjään. Ohituksia tehdään missä sattuu. Muut tiellä liikkujat voivat vain ihmetellä ja toivoa, että selviävät kolareitta.

Kävimme Savonlinnassa viime viikon lopulla. Menomatkalla näimme monta vaarallista tilannetta. Ohituskaistaosuuksilla monet autoilijat käyttivät leveitä keltaisia sulkuviivoja ohituksiin viime hetkillä. Seurauksena oli se, että ohitettavien oli jarrutettava ja sama toistui jonossa heidän takanaan. Onneksi kolareilta ja ketjukolareilta vältyttiin.

Ohitukset muutoinkin sulkuviivojen kohdalla olivat tuiki tavanomaisia. Ensin auto saattoi olla kilometrejä takana ja sitten sulkuviivojen kohdalla lähdettiin ohitukseen. Jäin pakostakin miettimään, ajatteliko kuljettaja mitään varsinkin, kun pari kertaa vastaan tuleva liikenne joutui nopeasti hidastamaan.

Holtiton käyttäytyminen on mahdollista, koska kiinni jäämisen riski on jokseenkin olematon. Emme nähneet meno- ja tulomatkalla yhtään poliisiautoa. Liikennevalvontaa ei ole ainakaan liiaksi. Kameratolpat hoivata nopeusvalvontaa, mutta muukin jää vähemmälle.

Toivottavasti liikkuvan poliisin lakkauttaminen ja henkilöstön siirtäminen poliisilaitoksiin ei johda liikennevalvonnan supistamiseen entisestään. Muutoin kurittomuus liikenteessä ei ainakaan vähene.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »