web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

EU:n tukiviidakko hukkaa yhteistä rahaa

Hesarissa on tänään juttu siitä, mitä EU-tukirahoilla saadaan aikaan. Kunhan jokin projekti on laillista, tuloksista viis. Konsulttiarmeija voi hyvin, kun voidaan aloittaa ja pyörittää projekteja. Suomi lienee vielä pieni tukien käyttäjä verrattuna eteläisen Euroopan ja entisen itäisen Euroopan jäsenmaihin.

Monesti puhutaan siitä, että jokin hanke toteutetaan EUNn tuella. Millä oikeasti? Ihan omilla kansallisilla veroilla kerätyillä varoillamme, koska olemme vuosi vuodelta yhä suurempi nettomaksaja. Brysselin kautta kulkeva rahoitus ei muuksi muutu, rahan lähde on kotimaassa.

Jokin aika sitten tv:ssä näytettiin italialaista varojen käyttöä, oli hevossurheilukeskusta, lentokenttää jne. Moniakaan henkkeita ei tarkoituksella viedä loppuun, koska rahoitus jatkuu. Korruptoitunut järjestelmä ruokkii tehokkaasti itseään. Metsureitakin pidetään tuhansittain palkkalistoilla, vaikka ei ole mitään järkevää tekemistä.

Itse olemme törmänneet Kreetalla mielenkiintoiseen hankkeeseen. EU:n rahoituksella on toteutettu noin 10 metrin pituinen maantiesilta Plataniaksen ja Geranin välillä. EU:n tuki on ollut lähes puoli miljoonaa euroa. Säntillisesti viranomaiset ovat merkinneet isoon tauluun kulut sentilleen! Sehän luo uskottavuutta hankkeelle.

Tukien väärinkäytöstä esitetään arvioita, jotka liikkuvat jopa sadassa miljardissa. Mitä enemmän EU laajenee, sitä suuremmiksi väärinkäytökset todennäköisesti tulevat. Tuskinpa Albania ja kumppanit korppuptiota mihinkään kitkevät. Se on maan tapa, josta myös moni valtaa pitävä hyötyy. Sinisilmäisesti kansalaisille vakuutetaan, miten ehdokasmaat ovat edeenneet EU:n edellyttämissä asioissa. Bulgaria ja Romania esimerkkeinä eivät vakuuta.

EU:lla ja sen jäsenvaltioilla on keinoja puuttuu tilanteeseen, jos olisi aitoa tahtoa. Helpompi lienee katsoa asioita läpi sormien ja kertoa kansalaisille, miten pienellä summalla per asukas kuitenkin EU:ssa toimitaan.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »