web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Sinun ongelmasi on myös minun ongelmani

Usein katsomme asioita suppeasti vain omalta kannaltamme. Koemme, että jokin asia on vain oma ongelmamme. Monesti asia on kuitenkin toisin.

Muistan elävästi tv-haastattelun, jossa SAK:n silloinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen ja silloinen EK:n työmarkkinajohtaja Seppo Riski keskustelivat. Riski totesi, että Ihalaisen ongelma oli samalla myös hänen ongelmansa. Tällä hän tarkoitti sitä, että jos Ihalaisen oli mahdotonta saada omiltaan kannatusta johonkin asiaan, asia oli myös hänen (Riskin) ongelma. Ilman kummankin osapuolen näkökohtien huomioon ottamista ratkaisuja ei saatu aikaan.

Einstein totesi aikanaan osuvasti, että "Emme voi ratkaista ongelmia samalla ajattelun tasolla kuin millä loimme ne." Jos otamme huomioon vain omat näkökantamme ja ajamme vain omaa etuamme, meidän on vaikeaa saada ymmärrystä ja hyväksyntää. Toisten etujen huomioon ottaminen sen sijaan laajentaa näkökulmaa. Kuitenkin vasta kokonaisuuden huomioon ottaminen luo edellytyksiä kestäville ratkaisuille. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Edellä sanottu merkitsee esimerkiksi työpaikoilla monenlaisia asioita. Kokonaisuuden hahmottaminen auttaa luomaan yhteisöllisyyttä. Se opettaa ihmisiä pyytämään tarvittaessa apua ja myös antamaan sitä. Se auttaa tinkimään sellaisesta, joka voi vahingoittaa yhteisöllisyyttä. Se luo aitoa yhteishenkeä, yhteiseen hiileen puhaltamista. Se ottaa myös asiakkaan tarpeet huomioon.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »