web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Urheilun rahavirrat

Urheilussa liikkuu valtavasti rahaa. Esimerkiksi kansainvälinen olympiakomitea ja kanvainvälinen jaölkapallon kattojärjestö FIFA käyttävät suurta valtaa monella tavalla. Niiden toiminta ei ole kovinkaan läpinäkyvää.

Kisajärjestelyistä käydään kovaa kilpailua maiden ja kaupunkien kesken. Hakijaehdokkaat käyttävät reilusti rahaa markkinointiin. TV-oikeudet ovat yhä kalliimpia.

Järjestelyoikeuksien myöntämisessä eettiset ja sosiaaliset näkökulmat eivät liene vaakakupussa päällimmäisenä. Kisapaikkakuntien asukkaiden oikeuksia voidaan polkea räikeästi pakottamalla ihmisiä muuttamaan asunnoistaan muualle. Näin tapahtui viimeksi Sotshissa ja nyt käynnissä olevienjalkapallon MM-kisojen järjestämämaassa Brasiliassa.

Itse kisajärjestelyihin suunntataan valtavasti varoja, vaikka maassa olisi monin verroin tähdellisimpiä kohteita. Korruptiokin rehottaa, ajateltakoon vaikkapa Sotshin kisoja, jotka sujuivat järjestelyiltään hyvin.

Katsojina näemme kisoista vain kulissit. Nytkin jalkapallon MM-sijoista Brasialiasta näytetään moderneja kaupunkikuvia, ei tietenkään slummielämää. Sehän ei mitenkään sovi julkisuuskuvaan.

Ei liene mitenkään sattumaa, että olympiakomitean ja FIFA:n päämajat sijaitsevat tiukasta pankkisalaisuudestaan tunnetuksi tulleessa Sveitsissä.

Tuntuu, että vaikutusvaltaiset urheilujärjestöt elävät ihan omaa elämäänsä. Mikä taho pystyisi puuttumaan asiaan, jotta toiminta palaisia jotenkin juurilleen?

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »