web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Perintöverosta luopuminen

RKP:n puheenjohtaja ja esimerkiksi Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Alexander Stubb poistaisivat perintöveron. Mallia otettaisiin Ruotsista .Asia jakaa selvästi puolueiden kesken mielipiteitä. Onko vero epäoikeudenmukainen?


Kauppalehti on haastatellut asiantuntijoita ja nämäat suhtautuvat varauksella perintö- ja lahjaverosta luopumiseen. Verosta luopumisen nosti esille erityisesti se, että Pellervon taloustutkimus PTT julkisti viime viikolla Perheyritysten liiton asiasta tilaaman raportin. Verosta luopumista on perusteltu nimenomaan perheyritysten sukupolvenvaihdosten helpottamisella.Perintöveron poistamisen jättämää aukkoa täytettäisiin kiristämällä luovutusvoittoveroa sekä asunnon myyntivoittoa verottamalla.

Asia on erittäin monitahoinen. Kaikki perheyritykset eivät ole samassa asemassa. Joidenkin yritysten omistajilla ei ole vaikeuksia maksaa veroa liiketoimintaa ja investointeja haittaamatta. Joillekin yrityksille perintövero voi olla todellinen taakka, joka vaarantaa liiketoiminnan jatkamisen ja kehittämisen.

Varakkailta vanhemmilta voi jäädä miljoonienkin asunto- ja muu varallisuus, jonka perilliset saisivat puhtaana käteen. Omaisuuden myyntivoitto tulisi verotettavaksi vasta sitten, kun sitä joskus myytäisiin.

Ei liene mahdotonta kehittää järjestelmä, joka ottaa huomioon perheyritysten erityistilanteet. Yleinen perintöverosta luopuminen merkitsee joka tapauksessa muutosta tulonjakoon. Kun varallisuusverosta luovuttiin vuosia sitten, menetettiin noin 700 miljoonaa verotuloja.

Verotuksen pitäisi kohdella kansalaisia tasa-arvoisesti. Nyt tuloveroa joutuu maksamaan kohtuullisen pienistäkin tuloista. Tähän kuvaan sopii huonosti se, että joku voisi periä miljoonien omaisuuden maksamatta siitä sillä hetkellä mitään.

Toivottavasti verokeskustelussa tulee esille mahdollisimman paljon asiantuntija-arvioita, jotka helpottavat asian tarkastelua ja mielipiteen muodostamista.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »