web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Jos työelämässä olisi järkeä

Tällä otsikolla Pekka Seppänen kirjoittaa tänään 8.6.2014 Helsingin Sanomissa siitä, että kotona otettaisiin mallia työelämän parhaista käytännöistä, jos siinä olisi järkeä. Seppäsen mainitsemia esimerkkejä: kotiin pitäisi tulla tiettyyn, mieluiten muiden kanssa samaan aikaan; tulo ja lähtö kirjattaisiin; perheenjäsenillä ei olisi omia huoneita, vaan kaikki asuisivat samassa maisemahuoneessa; perheessä käytäisiin kehityskeskusteluja; tärkeimmistä asioista päätettäisiin kokouksissa.

Seppänen aprikoi, että ehkä perhe-elämän parhaat käytännöt pitäisikin siirtää työelämään. Tavoitteena olisi kaikkien onnellisuus.

Seppäsen ajatuskuölkua voisi jatkaa vaikka sillä, miten ihmeessä vaikkapa keskituloisissa perheissä ihmiset osaavat tehdä niinkin isoja hankintoja kuin mitä asunnon ja asunnon osataminen ovat. Samat ihmiset eivät saa työpaikoilla päättää satoja kertoja pienemmistä asioista. Pomo päättää pienimmistäkin asioista, koska niin on aina tehty ja pitäähän asioita koordinoida. Mihin ihmeeseen se osaaminen katoa, kun sama ihminen astuu työpaikan ovesta sisään?

Työelämä tarvitsee ravistelua. Työtyytyväisyys ja sen mittaamiseksi tehtävät työtyytyväisyyskyselyt antavat liian kapean näkökulman. Ei riitä, että työntekijät ovat tyytyväisiä työhönsä, koska tyytyväisyys voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaikki tuntuu olevan ok eikä työn tekeminen vaadi kummoisia ponnistelua. Liika tyytyväisyys on monen yrityksen polkuna kohti heikkenevää kannattavuutta ja vaikeuksia.

Sen sijaan tarvitaan innostusta, tunnetilaa, jossa työntekijän vireys yhdistyy työstä saatavaan mielihyvään. Innostuksen yhteydessä puhutaan työn imusta, jossa näyttäytyvät tarmokkuus, työhön sitoutuminen ja siihen uppoutuminen. Käytännön elämässä moni ihminen onkin mitä innokkain harrastuksissaan vastapainoksi sille, ettei työelämä tarjoa tällaisia kokemuksia.

Jotta työelämä muuttuisi, tarvitaan erityisesti johtamisen muutosta. Johtajien ja esimiesten tehtävänä on luoda edellytykset sille, että innostus, luovuus, vahvuuksien käyttö, toiminnavapaus, jatkuva oppiminen ja toinen toisitaan välittävä yhteisöllisyys pääsevät kukoistamaan. Innosuneet työntekijät ovat välttämätön edellytys tuloksekkaalle toiminnalle ja uutta luovalle kasvulle. On aika ryhtyä sanoista tekoihin.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »