web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Ulkomaalaiset vangit vankiloissamme

Aika ajoin nousee keskusteluun kysymys siitä, miksi ulkomaalaisia vankeja ei siirretä kotimaansa vankiloihin. Vankeinhoidossakin säästetään. Asialla on siten taloudellistakin merkitystä. Miksi vankeja ei siirretä nykyistä enemmän?

Rikosseuraamuslaitoksen toimintakertomuksen mukaan ulkomaalaisia oli viime vuonna 14,6 (14,5) % kaikista vangeista. Ulkomaalaisten vankien päivittäinen keskimäärä oli 464 (470). Ylen maalikuuussa 2013 julkaistun uutisen mukaan ulkomaalaisista vangeista suurin ryhmä ovat tuolloin virolaiset, seuraavaksi eniten Suomen vankiloissa ulkomaalaisista oli liettualaisia ja venäläisiä.

Päivähinnat olivat seuraavat: suljettu vankila 215 euroa, avolaitos 162 euroon (170) ja valvotussa koevapaus 70 euroa. Valvontarangaistuksessa päivähinta oli 150. Jos keskimääräinen ulkomaalisten määrä kerrotaan vaikkapa 180 eurolla, vuosikustannukseksi saadaan noin 30 milj euroa.


Kaikki EU-maat eivät liene vieläkään vahvistaneet vankien siirtoa koskevaa säännöstöä. On aika selvää, etteivät esimerkiksi virolaiset vangit vapaaehtoisesti suostu menemään kotimaansa vankiloihin, koska Suomessa he pääsevät ensikertalaisina Viroa nopeammin ehdonalaiseen. Pakkosiirrot on myös tehty vaikeiksi.

Nyt, kun maamme laman takia säästää kaikissa mahdollisissa kansalaisille tärkeissä menoissa, luulisi vakien siirtoonkin kiinnitettävän nykyistä enemmän huomiota. Miksi maksamme turhaan vangeista, joista osa vieläpä johtaa rikollista toimintaa vankiloista käsin.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »