web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Työn haasteellisuus ja sisäinen motivaatio

Työn tekeminen on mielekkäintä silloin, kun tekijä voi nauttia työstä itsessään. Tällöin puhutaan sisäisestä motivaatiosta erotuksena ulkoiseen motivaatioon, jossa tekeminen on välineenä esimerkiksi aikaisempaa paremman palkan tai aseman saamiseen. On selvää, että palkalla on merkitystä ja mitä oikeudenmukaisemmaksi tekijä kokee saamansa palkan, sitä parempi se on motivaation kannalta.

Esimerkiksi hoitoalalla työ on helppo kokea merkitykselliseksi. Moni kokeekin työnsa kutsumukseksi. Tällöin kutsumuksella tarkoitetaan sitä, että työn kokee merkitykselliseksi ja että se palvelee ensisijaisesti omaa yhteisöä. Kutsumuksellinen työ ei tarkoita, kuten monesti kuulee sanottavan, sitä, etteikö työstä pitäisi maksaa oikeudenmukaisesta palkkaa verrattuna vaativuudeltaan ja vastuultaan samanarvoisiin tehtäviin.

Esimiehet voivat monin tavoin vahvistaa työntekijöiden motivaatiota. Työntekijöiden aito kuuleminen, ottaminen mukaan päätöksentekoon, mahdollsimman vapaa tiedonkulku, kunkin vahvuuksien hyödyntäminen, motivaatiota vahvistavat palkitsemiskäytännöt ja välittömän palautteen antamiskäytännöt lisäävät osaltaan sitoutumista ja vahvistavat motivaatiota.

On tärkeää, että kukin saa tehdä mahdollisimman haastavaa työtä. Jos työ ei tarjoa kunnolla haastetta, seurauksena on tylsistymistä. Jos taas työ on jatkuvasti liian haasteellista osaamiseen verrattuna, seurauksena on ahdistusta. Näin käy varsinkin silloin, kun työntekijä epäonnistuu useita kertoja tehtävissään.

Esimiesten tärkeänä tehtävänä onkin yhdessä työntekijöiden kanssa löytää sopiva tasapaino osaamisen ja tehtävän vaativuuden ja haasteelisuuden välillä. Parhaimmillaan ihminen voi uppoutua työhönsä siten, että ajan ja ympäristö ikään kuin unohtuvat. Luonnollisesti esimies luo myös edellytyksiä sille, että jokainen työntekijä voi kokea olevansa tärkeä osa omaa työyhteisöä. Arvostavassa ja välittävässä yhteisössä on mukava työskennellä.

Johtamisella siis vaikutetaan ratkaisevasti siihen, millaiseksi ihmiset kokevat työnsä ja vaaikutusmahdollisuutensa. Työn sisältö, omat vaikutusmahdollisuudet ja työpaikan henkilösuhteet tulevat yhä tärkeimmiksi tekijöiksi, kun työpaikat kilpailevat osaavasta työvoimasta. Pelkkä hyvä palkkakaan ei houkuttele, jos nuo asiat eivät ole kunnossa. Osaajat valitsevat työpaikkansa. Kuten on sanottu, jokisella pitäisi olla oikeus hyvään johtamiseen. Siinä on haastetta koko kansakunnalle!

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »