web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Lukeminen kannattaa aina

Jörn Donner kertoi aikanaan muistaakseni Suuren suomalaisen kirjakerhon mainoksessa, että lukeminen kannattaa aina. Kannattaako?

Lukemista on monenlaista. Joku voi lukea monipuolisesti lehtiä ja kirjoja eri elämänalueilta, joku lähinnä romaaneja, joku ammattikirjallisuutta, joku harrastuksiin liittyvää kirjallisuutta, joku runoja ja joku taas pelkästään lehtiä. Muistan muutaman vuoden takaa erään samassa hotellissa Kreetalla asuneen miehen, joka aika ylpeänä totesi, ettei ole lukenut eläissään yhtään kirjaa eikä aio lukeakaan. Kaipa hänkin oli koulussa lukenut jonkin muunkin kuin oppikirjan.

Jokaiselle lukeminen ja lukukokemukset avautuvat eri tavoin. Yhteistä lukukokemuksille lienee se, että totuttuaan lukemaan jatkuvasti lukemisesta on tullut tapa, joka kuuluu jokapäiväiseen elämään samalla tavalla kuin muutkin päivittäiset toiminnot. Monet kulkevat töihin julkisilla kulkuvälineillä ja mikä onkaan parempi tapa käyttää tuo aika kuin lukea itseä kiinnostavia kirjoja.

On selvää, että lukeminen kehittää ajattelua ja avartaa näkökulmaa asioihin. Mitä monipuolisemmin haluaa tutustua asioihin, sitä monipuolisemmin kannattaa lukea itseä kiinnostavia asioita. Usein huomaa yllätyksekseen, että aikaisemmin vaikeilta tuntuvat asiat alkavat selvetä ja kirkastua mielessä. Kiinnostus lisääntyy.

Kuten Esa Saarinen sanoi luennollaan, parempi ajattelu synnyttää parempaa elämää. Ajattelua voi kehittää  lukemalla ja ajattelemalla asioita käsitteiden kautta ja avulla. Mikä onkaan antoisampaa, kuin saada lukemansa perusteella uusia oivalluksia elämäänsä. Jos haluaa työelämässä kehittää omaa ammattitaitoaan, lukeminen on välttämätöntä.  

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »