web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Tulevaisuuden Suomi - puolueiden visiot?

Frank Martela ja Karoliina Jarenko kirjoittvat eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle tekemässään raportissa (3/2014) "Sisäinen motivaatio Tulevaisuuden työssä tuottavuus ja innostus kohtaavat", ettei 2000-luvun Suomessa ole samanlaista vahvaa kokemusta yhteisestä päämäärästä kuin sodanjälkeisenä aikana, jolloin maamme jälleenrakennettiin. Puolueilla onkin mietittävää.

Vaaleissa on paljon niin sanottuja liikkuvia äänestäjiä, jotka eivät ole uskollisia aina samalle puolueelle, vaan jotka voivat vaihtaa kannatustaan eri vaaleissa. Vielä suurempi haaste on se, millä ihmiset saadaan kiinnostumaan yhteisistä asioista ja äänestämään sekä osallistumaan muulla tavalla yhteiskunnan toimintaan.

Kun kuuntelee viikottain hallituksen kyselytuntia eduskunnasta, joutuu pakostakin toteamaan, että harvoin syntyy kokonaiskuvaa siitä, mikä on se visio, tulevaisuudenkuva, jota kohti hallitus tai eri puolueet haluavat maatamme viedä. Tutut sloganit kuten työllisyyden edistäminen, talouskasvu, velkaantumisen vähentäminen ja yrittämisen edellytykset toistuvat uudelleen ja uudelleen puheenvuoroissa. Ne ovat kuitenkin kaikki keinoja.

Saadakseen kannatusta puolueiden pitää pystyä esittelemään kansalaisille uskottava ja innostava tulevaisuudenkuva, joka näyttää suuntaa kohti parempaa tulevaisuutta. Tehtävä ei ole helppo. Onnistuessaan puhuttelemaan ja innostamaan kansalaisia puolue voi nauttia menestyksestä.


Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »