web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Mikä saisi äänestämään?

EU-vaalien ennakkoäänestys on ollut laimeaa. Entä lopullinen äänestysprosentti?

EU-vaalikampanjat ovat parhaillaan käynnissä. Moniin muihin vaaleihin verrattuna nämä vaalit eroavat monella tavalla. Tv-mainontaa on niukasti. Lehdissä on hajanaisesti ehdokkaiden mainoksia. Lisäksi aika harva äänestäjä pääsee henkilökohtaisesti tutustumaan ehdokkaisiin, koska vaalipiirinä on koko maa. Näin on tietysti ollut ennenkin. Vaaliteemoista mikään ei ole noussut erityisesti esille.

Uskoakseni ennestään tutut ehdokkaat ovat tässä tilanteessa muita ehdokkaita entistäkin paremmassa asemassa. Heitä on aikaisempaa enemmän. Ministereillä on se etu puolellaan, että he ovat jatkuvasti julkisuudessa ja saavat ilmaista mainosta mediassa.  Tuntemattoman ehdokkaan pitäisi riittävästi ääniä saadakseen pystyä nostamaan esille jokin asia, joka saa aikaan keskustelua ja mielenkiintoa. Onko puolueilla takataskussaan asioita, joita ne painottavat entistä näkyvämmin?

Jos äänestysaktiivisuus jää vähäiseksi, se merkitsee eri puolueille eri asioita. Luullakseni ainakin kokoomus, keskusta ja RKP saavat kaannattajansa liikkeelle. Vasemmistopuolueiden kannattajissa lienee näitä suhteellisesti enemmän nukkuvia äänestäjiä.  

Vedonlyönnissä en panisi rahaa likoon sen puolesta, että äänestysprosentti nousisi viime vaaleista. Toivon, että olisin väärässä tässä asiassa.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »