web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Miksi on niin vaikea muuttaa asioita?

Vuodenvaihteessa on aika tavallista tehdä lupauksia. Moni alkaa esimerkiksi kuntoilla. Jonkin ajan kuluttua moni asia palaa entiselleen. Miksi näin?

Moni muutos voi tuntua ajatuksissa yksinkertaiselta. Se, mikä näyttää toiselta sujuvan automaattisesti, aiheuttaa helposti harhakuvitelman asian hoitumisen helppoudesta. Alkuinnostuksen jälkeen koittaa karu totuus. Esimerkiksi kuntoilussa alun nopean kehittymisen jälkeen tuloksia ei näykään kuvitellun nopeasti. Seurauksena on helposti palaaminen entiseen.

Aristoteles on sanonut osuvasti, että ”Olemme sitä, mitä toistuvasti teemme. Erinomaisuus, näin ollen ei ole teko vaan tapa.” Tämä pättee kaikenlaisiin muutoksiin. Muutokset edelyttävät tapojen muuttamista, uusien asioiden toistoa oiston perään. Muutos edellyttää epäonnistumisten kestämistä ja sinnikkyyttä. Se edellyttää toivoa ja optimismia, uskoa omiin mahdollisuuksiin onnistua vaikeuksistakin huolimatta. Se edellyttää realistista suhtautumista. Mitä paremmin tavoiteltava muutos palvelee omia tavoitteitamme, sitä paremmat edellytykset meillä on muutokseen.

Muutos on yksilön muutosta vaikeampaa organisaatioissa. Muutokset eivät tapahdu päätöksillä, vaan vasta sitten, kun ihmiset muuttavat käyttäytymistään. On selvää, ettei samanaikaisesti pystytä saamaan aikaan kovin monia muutoksia, kaksi kolme on riittävä muutosmäärä. Käyttäytymisen muutoksessa tarvitaan kannustusta ja muuta sosiaalista tukea.

Aina kannattaa muista, että me itse ja ympäristö muuttuvat koko ajan. Mitä enemmän pystymme ennakoimaan eri muutoksia, sitä paremmat edellytykset meillä voi olla selviytyä niistä tai käyttää niitä hyväksemme.
Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »