web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Puretaan EU-byrokratiaa?

EU-vaalikeskusteluissa on noussut esille EU-säätelyn purkaminen ja hallinnon karsiminen. Onko tämä nopea ja helppo tie vähentää esimerkiksi Suomen nettomaksuosuutta ja tehostaa toimintaa?

Byrokratian karsiminen ei ole uusi teema poliittisessa keskustelussa. Samaa reseptiä on tarjottu lääkkeeksi esimerkiksi terveydenhuollosta ja kuntien toiminnasta puhuttaessa. Todellisuudessa näillä lohkoilla varsinaisen hallinnon osuus on pieni eikä rahoitusongelmia juuri ratkaista hallintokoneistoa keventämällä. Toki kuntaliitostilanteissa ei tarvittaisi niin paljon uusiin tehtäviin sijoitettavia johtajia, kuin liittyvissä kunnissa on ollut, mutta tilanne on kuitenkin väliaikainen.

Tämänpäiväisessä Helsingin Sanomissa on sääntelyn purusta erinomainen juttu, jota varten on haastateltu EU-parlamentin tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurmista. Video haastattelusta löytyy osoitteessa hs.fi/hstv. Nurmisen mukaan säätelyn purkamista vaativalta ehdokkaalta kannattaa kysyä, mistä kohtaa ja mitä nimenomaisia sääntöjä sekä kenen eduksi ehdokas haluaisi niitä purkaa.

Kun ajattelen EU-vaaleja, toivoisin, että media kertoisi kansalaisille mahdollisimman selkeästi EU:n ja sen eri elinten toimivallasta sekä EU-koneiston tehtävistä ja työnjaosta. Samoin meppien vaikutusmahdollisuuksista sekä oman maan hallituksen ja eduskunnan roolista EU:n päätöksenteossa. Uskoakseni asia on aika vieras isolle osalle kansalaisia. EU:sta puhutaan helposti yhtenä kokonaisuutena erottelematta, kuka tai mikä mitäkin tekee ja voi tehdä. Samoin helposti jää vähemmälle huomiolle se, keiden etuja jokin asia erityisen paljon palvelee.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »