web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Häviö vaaleissa

Sdp:n vastavalittu puheenjohtaja Antti Rinne ja eilisessä vaalissa paikkansa menettänyt Jutta Urpilainen olivat kumpikin tänään tv 1:n ykkösaamun lähetyksessä. Kuten toimittaja totesi, kaikissa tilanteissa paikkansa menettänyt puheenjohtaja ei tulisi tyällaisessa tilanteessa haastatteluun. Jutta Urpilainen toimi mallikkaasti.

Vaaleissa ei ole koskaan mukavaa hävitä. Erityisen raskasta on menettä paikkansa. Demokratiassa jokainen paikkoja tavoitteleva joutuu kuitenkin varautumaan myös tappioon. Ellei niin halua tehdä, pettymys on vieläkin suurempi.

Pitkään järjestössä työskennelleenä näin monenlaisia vaaleja. Erityisesti on jäänyt mieleen yksi vaali: TVK:n liittokokous 1970-luvun lopulla. TVK:n puheenjohtajana oli Oso Laakso. Vastaehdokkaana oli Matti Kinnunen. Kilpailusta oli tulossa kova. Silloinen Kunnallisvirkamiesliitto hoiti osaltaan vaalin varman päälle. Liitto vaihtoi liittokokousedustajiaan kesken kokouksen. Tilalle asetettiin edustajia, jotka äänestivät Laakson vastaehdokasta. Vaali päättyikin Kinnusen voittoon. Lopputulokseen vaikuttu ilmiselvästi tuo vaalitaktiikka, joka ei demokratalta näyttänyt.

Jokaiselta vaaleja voittaneelta vaatii kaikissa järjestöissä ja puolueissa kypsyyttä toimia siten, että hankkii kaikkien jäsenten mahdollisimman hyvän luottamuksen. On selvää, että hävinneen ehdokkaan kannattajat tuntevat heti vaalin jälkeen pettymystä. Kun vaalissa on vain kaksi ehdokasta, tilanne on erilainen kuin vaikkapa viiden ehdokkaan vaalissa. Uskon, että yhteistä hyvää tavoittelevat ihmiset haluavat ja pystyvät yhteistyöhön myös tällaisten vaalien jälkeen.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »