web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Meppiehdokkaan valinnan helppous vai vaikeus?

Yle palvelee kansalaisia monin tavoin. Se seuraa puolueiden vaalitoimintaa. Sen sivuilla on vaalikone ja haastatteluja. Kaikki tämä on enemmän, kuin mitä viime vaaaleissa oli tarjolla. Onko valinta siis helppoa?

Luin aamulla pikaisesti vaalikoneesta ehdokkaiden vaalulupauksista.Melkoista mielipiteiden kirjoa. Jörn Donner erottuu joukosta sillä, ettei lupaa mitään, kuten ei ole tehnyt aikaisemminkaan. Muutamat lupaavat perehtyä asioihin ja tehdä parhaansa! Voisiko joku sanoa päinvastaista?

Valitsijan kannalta on aika mahdotonta tehdä tasapuolista vertailua kaikkien ehdokkaiden kesken. Isosta osaa ehdokkaista emme todellisuudessa saa juurikaan selville sitä, millaisin eväin he lähtisivät EU:on ja millaiset vaikutusmahdollisuudet heillä olisi omissa ryhmittymissään. On selvää, että kukin meppi vaikuttaa nimenomaan ryhmänsä kautta. Asema ryhmässä ja ryhmän koko vaikuttavat olennaisesti vaikutusmahdollisuuksiin.

Uskoakseni monet tekevät valintansa tunnettujen ehdokkaiden kesken ja myös puolueen perusteella. Suurelle yleisölle tuntemattoman ehdokkaan on jokseenkin vaikea päästä läpi tiukasta seulasta ilman laajaa oman ison puolueen äänestäjien kannatusta.

Ministerit, kansanedustajat ja nykyiset mepit ovat muita ehdokkaita huomattavasti paremmassa asemassa. Heille julkisuus on jokseenkin taattua.Harvalla valtakunnanpolitiikan ulkopuolisella on mahdollisuutta saada riittävästi tunnettuutta ja sitä kautta ääniä. On toki demokratian kannalta tärkeää, että vaaleissa on mahdollisimman monipuolisesti ehdokkaita. Tätä tarkoitusta Yle palveelee uusilla toimintamuodoillaan.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »