web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Suomen hintataso matkailumaana

Viikko Berliinissä sai vertailemaan hintoja erityisesti ravintoloissa. Berliinin hinnat ovat omaa luokkaansa. Erityisesti hintaero näkyy juomissa Berliinin eduksi. Siinä, missä meillä kaksi ihmistä syö ravintolassa, siinä Berliinissä syö neljä ihmistä.

Viime aikoina on puhuttu siitä, että meillä ainakin pk-seudulla viinipullosta saa maksaa useita kymppejä, nelin- tai viisinkertaisesti Alhon hintaan verrattuna. Berliinissä pullon saa alle 20 eurolla, parhaimmillaan reilulla kympillä.

Sama koskee ruoan hintaa. Illallakin syö hyvin reilulla kympillä. Esimerkiksi 500 gramman parsa-annos maksoi kastikkeineen ja perunoineen 12 euroa. Ei hullumpi hinta.

Toki Berliini on halvempi hintatasoltaan kuin moni muu Saksan kaupunki, mutta hintataso selittänee nähtävyyksien ohella osaltaan suuret kävijämäärät. Hotelleissa on varaaa valita ja hintataso on jälleen maatamme edullisempi.

Hintataso vaikuttaa siihen, mihin turistit suuntaavat matkansa. Jos esimerkiksi berliiniläinen tulee maahamme, hän ei voi olla hämmästelemättä hintatasoamme. Alkoholiverotus pitää huolen siitä, että ruokailulle tulee ylimääräistä hintaa.

Matkailu tuo eri maihin kipeästi kaivattuja tuloja. Toivoa sopii, että poliittisin päätöksin pyritään kaikin keinoin luomaan edellytyksiä matkailun nousulle. Palvelujen kehittäminen työllistää.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »