web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Kiitollisuus

Meillä jokaisella on elämässä asioita, joista voimme olla kiitollisia. Sillojn, kun elämä sujuu ilman suurempia ongelmia, tämä asia helposti unohtuu. Miten asialle voisi tehdä?

Kiitollisen asenteen omaksuminen merkitsee sitä, että pystymme keskittymään kulloiseenkin hetkeen ja arvostamaan eri asioita ja niihin johtaneita tapahtumia. Tällaisia asioita voi olla vaikkapa innostunut opettaja koulu- ja opiskeluaikana, kannustava esimies tai avulias ja luotettava kaveri harrastusten parissa.

Itse muistan erityisellä ämmöllä muutamia oppikouluni Savonlinnan lyseon opettajia sekä Tampereen yliopiston opettajia. Lähetin toissa viikolla pienen kiitoskirjeen lyseon historiana opettajalleni, joka vastasi kirjeeseen. Aikaa on kulunut vajaat 45 vuotta siitä, kun kirjoitin ylioppilaaksi. Muistan tuon opettajan erittäin innostuneesta ja innostavasta tavasta käsitellä historian ei tapahtumia.

Meillä on monenlaisia mahdollisuuksia ilmaista kiitollisuuttamme. Voimme pitää kiitollisuuspäiväkirjaa, soittaa tai muuten ilmadita kiitollisuutta suporaan toiselle ihmiselle taikka lähettämällä esimerkiksi pienen lahjan. Erityisen toimivaksi on todettu tapa, että kirjoittaa kirjeen ja antaa sen henkilökohtaisesti kiitollisuuden kohteelle.

Monet asiat elämässä tuntuvat niin itsestään selviltä, ettemme aina huomaakaan toisten ihmisten meidän hyväksemme tekemiä ansioita. Kuitenkin olemme entistä riippuvaisempia toinen toistemme toiminnasta. Saamme aikaan onnistumisia vain toisten avulla. Olkaamme kiitollisia avusta ja olkaamme valmiita auttamaan muita. Kiitos tuskin voi koskaan ilmaista liikaa. Mikä tärkeintä, kiitollisuuden ilmaiseminen vaikuttaa omaan hyvinvointiimme ja sitä kautta onnellisuuden tunteeseemme.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »