web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Venäjän uudet kasvot?

Eilisiltainen Venäjää koskenut keskustelu oli monella tavalla surkuhupaisa. Alussa mietin, mitenhän tilanne jatkuu. Mieleen tuli se, että olisiko mahdollista keskeyttää koko lähetys, koska keskustelu alkoi näyttää sekavalta ja ihan muulta kuin sivistyneeltä keskustelulta. Muutamat osallistujat olivat vahvasti poteroissaan ja vahvoja omassa uskossaan. Musta-valkoinen ajettelu oli leimallista.

Mieleen tulivat Sotshin olympialaiset. Niiden järjestelyt hoituivat hyvin, mikä yllätti varmaan monet. Mieleeni jäi elävästi kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajan päättäjäispuhe, kun hän puhui Venäjän uusista kasvoista. Presidentti Puuttin kuunteli tyytyväisenä. Samalla hän saattoi ajatella, että odottakaas seuraavaa päivää. Tuolloinhan parisataa toisinajatelijaa saivat tuomionsa. Ei ollut sattuma, että asiat ajoitettiin nimenomaan näin. Nyt Ukrainan tilanne on jatkoa kehitykselle, jossa kansallistunnetta nostatetaan.

Johan Bäckman piti Ukrainan vallanvaihtoa USA:n operaationa. Toimittaja Marja Manninen kertoi asiallisesti omat näkemyksensä siitä, miten ukrainalaiset olivat kyllästyneet korruptoituneeseen hallintoon ja vaativat muutosta. Manninen on ollut kahdeksan kertaa Ukrainassa ja puhui sen perusteella, mitä oli itse nähnyt ja kuullut. Asiaperustelut eivät tietenkään saaneet ymmärrystä ja hyväksyntää niiltä, jotka katsoivat asiaa tiukasti Venäjän kannalta.

Ukrainan tilanne on ongelmallisempaakin ongelmallisempi.  Se ratkeaa vain sillä, että osapuolet suostuvat neuvottelemaan ja että eri osapuolten intressit otetaan riittävästi huomioon. Vaikka Ukranalaisten pitäisi itse saada päättää omista asioistaan, niin ei kuitenkaan tapahdu. Paljon riippuu siitä, miten Venäjä toimii jatkossa ja miten muu kansainvälinen yhteisö onnistuu omissa toimissaan.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »