web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Teenkö asian nyt vai lykkäänkö myöhemmäksi?


Toistuvasti kohtaamme tilanteita, joissa on houkutuksena siirtää jonkin asian hoitaminen myöhemmäksi. Taustalla voi olla ajatus siitä, että tehtävä helpottuu tai että sen voi jopa unohtaa. Käykö näin?

Asiaa voi lähestyä monesta näkökulmasta. Joskus voi käydä niin, ettei asian hoitaminen enää onnistukaan myöhemmin. Silloin lykkäämisestä voi olla hyötyä tai vahinkoa, mahdollisesti ei kumpaakaan. Joskus asian hoitaminen vaikeutuu, olosuhteet ovat muuttuneet epäedullisiksi taikka odotukset ovat kasvaneet. Joskus oma asenne muodostaa yhä suuremman esteen.

Kokemuksesta tiedämme, että hoitamattomat asiat rasittavat mieltä. Jos jokin asia on joka tapauksessa hoidettava, on parempi päättää heti, milloin sen tekee ja varattava siihen tarvittava aika. Yksi myönteinen päätös vie askeleen kohti päämäärää.

Jos kyse on asenteesta, monesti auttaa se, että alkaa tehdä vaikeaksi tai epämieluisaksi koettua asiaa. Mitä nopeammin lähtee liikkeelle, sitä nopeammin huomaakin pieniä edistysaskeleita ja matka voi jatkua. Tämä vaikuttaa myös asenteeseen: onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Matkanteko helpottuu.

Tekemisestä ei ole yleensä puutetta. Paljon vaikeampaa on päättää, mitä jättää tietoisesti tekemättä. Aikaa saa reivattua itselle tärkeisiin asioihin nimenomaan sillä, ettei edes yritä puuttua kaikkeen. Helpommin sanottu kuin tehty.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »