web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Mistä kannattaa olla kiitollinen?

Kiitollisuus tuo helposti mieleen ajatuksen siitä, että saadessamme lahjan tai apua meidän kannattaa olla kiitollisia ja kiittää antajaa. Kiitollisuus on kuitenkin paljon muutamin. Robert Emmons on määritellyt kiitollisuuden "ihmetyksen tunteeksi, kiitollisuudeksi ja elämän arvostamiseksi".

Kiitollisuus on eräällä tavalla asenne elämään ja sen ihmeellisyyksiä kohtaan. Kiireeisessä arkipäivässä pideämme moniaa asioita itsestään selvyyksinä emmekä kiinnitä niihin juuri huomiota. Bussi tulee ajallaan. Lounas on valmiina. Palkka tai jokin etuus tulee pankkitilille. Ystävien kanssa on mukava viettää aikaa yhdessä. Terveys sallii monenlaisia toimintoja.

Valitettavan usein huomaamme jonkin asian tärrkeyden kuitenkin vasta sitten, kun olemme menettämässä tai menettäneet sen. Vakavan sairauden pysäyttäessä huomaamme yhtäkkiä, ettei kaikki olekaan niin selvää. Tilanteesta selviäminen terävöittää kokemus- ja havaintomaailmaa: ihminen alkaa tuntea kiitollisuutta siitä, mitä on ja mikä auttaa selviytymään..

Omaa hyvinvointiaan ja onnellisuuttaa voi kohottaa tietoisesti opettelemalla kiitollisuuden asennetta ja kiittämällä. Se auttaa nauttimaan elämän myönteisistä kokemuksista ja rohkaiseen hyvää tekevään käytökseen. Kiitollisuus autaa luomaan rakentavia sosiaalisia suhteita ja ylläpitämään niitä. Se auttaa selviämään stressaavista tilanteista ja voi pysäyttää oravanpyörässä julksemisen. Jos ihminen on kiitollinen, kielteiset tunteet eivät saa samanaikaisesti sijaa mielessä. Kiitollisuus auttaa siinä, ettei ole tarvetta verrta omaa toimintaa, omaisuutta taikka vastaavaan jonkun toisen tilanteeseen.

Jokainen päivä tarjoaa mahdollisuuden kiittää ja olla kiitollinen. On vain huomattava kiitollisuuden arvo. Koskaan ei ole myöhäistä.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »