web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Putin nostatti kansallistunnetta. Jotakin tuttua akselilla me ja ne muut

Putinin eilinen puhe nostatti varmaan monen venäläisen kansallistunnetta. Putin vetosi siihen, että Krim on aina ollut ja on yhä osa Venäjää ihmisten sydämissä ja mielissä. Putin kysyi, ketä vastaan he muka toimivat. Samalla hän muistutti Yhdysvaltojen ja muiden läntisten kumppaniensa haluttomuudesta noudattaa kansainvälistä oikeutta. Ne hallitsevat voimalla. Jotakin tuttua historiasta?

Putinin puhe oli huolellisesti valmisteltu. Se sisälsi vahvan viestin kuulijoille ja muulle maailmalle siitä, etteä Venäjä on suurvalta, jota ei nöyryytetä enää. Puhe oli omiaan nostattamaan kansallistunnetta ja itsetuntoa.

Kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen toteaa Helsingin Sanomien mukaan, että Putinin kansainvälisoikeudellisilla perusteilla on jotakin painoarvoa. Muistamme hyvin, miten presidentti Bush perusteli hyökkäyksiä Afganistaniin ja Irakiin sillä, että ne olivat pahan akselin valtioita. Isona erona on kuitenkin se, ettivät länsivallat ole muutattaneet maiden rajoja ja liittäneet alueita omiin valtioihinsa.

Televisiossa on viimeisen vuoden aikana näytetty erilaisia ohjelmia kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta. Saksan ensimmäisessä maailmansodassa kokemat nöyryyttykset nostettiin vahvasti esille. Puheissa ja suurten joukkojen kokoontumisissa oli vahva tunnelataus. Me ja ne muut -vastakkainasettelu oli silmiinpistävää. Erimiesten näkemykset jäivät sivummalle ja huomiotta.

Voimakas uhittelu ei lupaa hyvää tämänkään kriisin selvittelylle. Mitä syvemmäksi puolustusasemiin uppoudutaan, sitä vaikeammaksi käy kunniallisen perääntymisen taikka muun sovun löytäminen. Julkisuus ei tee hyvää vaikeille neuvotteluille, jos sellaiset saadaan aikaisiksi.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »