web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Matkustamisen helppous - myös lieveilmiöitä aina mukana

Toisen henkilön passillaon helppo matkustaa etenkin Schngen-alueella. Itsepalvelu lähtöselvityksessä vielä hepottaa huijareita. Matkustamisen helppouden vastapainona onkin lisääntyvä väärinkäyttö ja rikollisuus.

Tavalliselle matkustajalle on tietenkin mukavaa päästä mahdollisimman helposti lennolle, varsinkin ilman ruumaan meneviä matkatavaroita. Kolikon kääntöpuolelella on se, että esimerkiksi keikkailevat varkaat käyttävät tilaisuutta hyväkseen. Viikonloppuna ennättää tehdä monta asuntomurtoa ja poistua vähin äänin maasta. Jokin aika sitten kerrottiin muistaakseni Englannista tapauksesta, jossa murtomiehet ottivat vain helposti rahaksi muutettavia hopea- ja kuntaesineitä. He postittivat ne kirjekuoressa välittömästi kultaa ostaneisiin yrityksiin ja rahat tulivat tilille. Esineitä ei tarvinnut pitää mukana lähintä postilaatikkoa kauemmin. Kiinni jäädessä ei ollut pelkoa tavaroiden löytymisestä. Nerokkaan yksinkertaista.

Schengen-alueen vapaa liikkuvuus on eräällä tavalla pyhä lehmä. Siihen ei haluta kovin helposti puuttua. Aina voi vähätellä haittoja isojen hyötyjen kustannukselle. Itse en kokenut pasin näyttämistä erityisen rasittavaksi toimenpiteeksi. Passintarkastus auttaisi viranomaisia saamaan kiinni varastettuja passeja ja estämään rikollisilta toistuvia vierailuja.


Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »