web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Syrjitäänkö venäläisiä?Helsingin Sanomissa kerrotaan tänään Venäjän ihmisoikeusraportista ja venäläisten syrjinnästä. Asia tulee esille sopivaan aikaan: Krimin kriisi jatkuu. Venäjä sanoo puolustavansa siellä venäläisiä.

Maassamme asuu venäjänkielisiä, joilla on monenlainen tausta. Kyseessä ei siis ole mikään yhtenäinen ryhmä. Kun puhutaan eriarvoisuudesta, yleistäminen johtaa helposti ylilyönteihin.

Maassamme otetaan kielivähemmistöt monella tavalla huomioon. On tulkkauspalveluja. Kirjastoissa on venäjänkielistä kirjallisuutta. Järjestetään kielikursseja. Ylessä on venäjänkieliset uutiset. Samaa ei ole tarjolla Venäjän puolella suomenkielisille.

Lienee selvä, että jotkut vähemmistöön kuuluvat kokevat maassamme niin kuin muuallakin jonkinlaista syrjintää ja huonoa kohtelua. Uskon kuitenkin kanssakäymisen olevan asianmukaista silloin, kun se perustuu vastavuoroisuuteen ja tasa-arvoon. Silloin, kun asioista ollaan perustellusti eri mieltä ja toinen osapuoli vetoaa rasismiin taikka muuhun syrjintään saadakseen haluamansa, on turha puhua huonosta kohtelusta. Olemmehan suomalaisetkin eri mieltä eri asioista.

Minulla on kokemuksia kuvatusta tilanteesta, jossa ollaan eri mieltä asioista ja jossa kaikkia kohdellaan kuitenkin samoin periaattein. Silloin puheet rasismista ovat vahvasti liioiteltuja.

Asiat eivät hoidu, jos ihmiset eivät halua elää tasavertaisissa suhteissa ja pyri ottamaan eri näkökohtia huomioon. Maassa maan tavalla -periaate yleisluontoisena ohjeena voi olla hyvä periaate monessa tilanteessa.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »