web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Venäjän intressit

Ukrainan kriisi kertoo siitä, että suurvalloilla on etuja, joita ne haluavat varjella maan rahjojen ulkopuolella. Syyriaan ei saada ratkaisua, koska Kiina ja Venäjä tukevat Syyrian istuvan presidentin hallintoa. Uhrainassa ja nimenomaan Krimillä ja Itä-Ukrainassa suuri venäläinen ja venäjänkielinen väestö, jonka etuja Venäjä sanoo puolustavansa.

Ukrainen kriisi on saanut entistä huolestuttavampia piirteitä. Venäjä sanoo oppirakennelmansa mukaisesti puolustavansa kansalaisia siellä, missä nämä ovat. Toki kaikki valtiot tekevät näin, mutta Venäjä käyttää huomattavasti kovempia otteita.

Putin on saanut duumalta luvan käyttää tarvittaessa voimakeinoja. Ukrainassa tämä on tulkittu sodanjulistukseksi. Ukrainan tilannekuva onkin yhtäkkiä yhtä kuin Krimin tilanne. Kiovan ja keskushallinnon toimet ovat jääneet sivuosaan.

Venäjä on toiminnallaan ajanut tilanteen sellaiseksi, että perääntymisessä tarvitaan luovia ratkaisuja. Venäjä ei voi noin vain luopua intresseistään menettämättä samalla kasvojaan, Putinin kasvoja.

Maamme uutisointia seuratessa huomaa lausuntojen tietoisen varovaisuuden. Se on ymmärrettävää siltä kannalta, että meillä on pitkä yhteinen raja ja ettei Venäjä juurikaan lausunnoistamme piittaa ongelman ratkaisussa. Emme ole suurvalta. Lsäksi olemme osana EU:n yhteistä politiikkaa. Poikkeuksen tekee Mika Aaltola, joka puhuu selväsanaisen suorasti tilanteesta. Saapa nähdä, puuttuuko jokin taho hänen lausuntoihinsa.

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »