web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Mitä jos ajattelisit hieman negatiivisemmin?


Ilta-Sanomissa on 24.2.2014 juttu tällä otsikolla. Jutussa käsiteltiin sitä, miten liian aurinkoinen, positiivinen ajattelu vaikuttaa tavoitteiden saavuttamiseen. Jutun mukaan haaveilu voi heikentää menestyksen halua. Se voi saada aikaan olotilan, että ihminen olisikin jo saavuttamassa tavoitteensa. Tämä vie pois parasta terää yrittää.

Tutkijat tekevät eron haaveilun ja positiivisten odotusten välillä. Myönteiset odotukset kumpuavat aikaisemmasta menestyksestä. Ne kannustavat myös jatkossa tekemään työtä hyvin tulosten eteen. Haaveilijat puolestaan nautiskelevat jo etukäteen menestyksestä, joka ei ole vielä käsillä.

Oikeanlainen myönteisyys kannustaa ja auttaa jaksamaan silloinkin, kun on epäonnistumisia. Voikin puhua realistisesta optimismista.

Ei liene epätavallista kuulla jonkun sanovan jollakin alalla menestystä saaneesta ihmisestä, että tuolle ihmiselle kaikki on ollut niin helppoa. Tämä korostuu varsinkin muutostilanteissa.
Monet asiantuntijat sanovat, että asiantuntijuuden hankkimiseen pitää käyttää vielä opiskelujen jälkeenkin ainakin 10 000 tuntia. Aikamoinen määrä työtä, hikeä ja vaivannäköä. Oppimiseen sisältyy aina tietenkin vaikeuksia, epäonnistumisia ja turhautumistakin, mutta vastapainona uuden löytämisen iloa, kerran syttyneen innostuksen palon roihuamista ja halua tietää aina vain enemmän ja enemmän. Tätä ei monikaan tule ajatelleeksi, saati tehneeksi.

Muutostilanteissa harvoin saadaan kerralla suuria aikaan. Harvardin professori Tal Ben-Shararin mukaan muutoksia varten on luotava rituaaleja, uusia toistettavia toimintatapoja. Käytännössä tällaisia tapoja ei kannata ottaa käyttöön kerrallaan kahta kolmea enempää. Aluksi vaikeilta tuntuvat asiat alkavat ikään kuin huomaamatta sujua toistettuina yhä helpommilta ja luontevimmilta. Aristoteles on sanonut osuvasti, että ”Olemme sitä, mitä toistuvasti teemme. Erinomaisuus, näin ollen ei ole teko vaan tapa.”

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »