web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Ystävällisyys, joka jäi mieleen

Minulla on vaimoni kanssa monia mieleenpainuvia tilanteita, joissa ihmiset ovat olleet todella ystävällisiä Berliinissä. Tässäpä pari niistä.


Kävimme Charlottenburgissa ruokakaupassa ostamassa vesipulloja hotelliin. Kaupassa ei ollut ostoskoreja vaan pelkästään kärryjä. Taskussa ei sattunut olemaan yhtään kolikkoa. Eräs asiakkaana oleva rouva tuli kysymään, voiko jotenkin auttaa. Kun kerroin tarvitsevani ostoskoria, hän sanoi kaupassa olevan vain kärryjä. Samalla hän alkoi kaivaa kassiaan ja etsiä kukkarostaan sopivaa kolikkoa. Kun sellaista ei löytynyt, hän ilmoitti olevansa erittäin pahoillaan. Vielä kassalta poistuessamme hän kysyi, onnistuimmeko saamaan ostoskärryt. Saatoimme vain ihmetellä tuollaista ystävällisyyttä ja vieraista ihmisistä välittämistä sekä kiittää häntä.

Olimme menossa Prenzlauerissa paikkaan, jonka sijainnista emme olleet täysin varmoja. Kysyimme vastaaantulevalta rouvalta, joka kertoi meidän olleen menossa oikeaan suuntaan. Jatkoimme kävelyä ja jonkin ajan kuluttua meitä neuvonut, vastakkaiseen suuntaan lähtenyt rouva tuli juoksujalkaa peräämme ja kertoi, että oli vieläkin nopeampi reitti päämääräämme. Saatoimme jälleen vain ihmetellä ystävällisyyttä ja kiittää siitä.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »