web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

EU:n rahankäyttö

Eilisiltainen ohjelma Italian varainkäytöstä nostatti hiukset pystyyn. Yhteiset varat eivät ole kenenkään varoja, joten niitä voi käyttää huolettomasti. Korruptio hoitaa homman.  Sisiliassa on valtion palveluksessa 35 000 metsuria, joka puulle oma hoitajansa, kuten italialainen toimittaja kertoi noin vertauskuvallisesti. Pikkupaikkakunnalle on rakennettu hevospooloareena, istumapaikat jokaiselle asukkaalle,  vaikka kukaan ei harrasta tuota lajia. Areena onkin rapautunut ja käyttämättömänä. Uutta teatteria on rakennettu vuodesta 1956 ja valmista ei tule. Muita vastaavia esimerkkejä on riittäviin. Projektia viivästytetään tahallaan, jotta aina uudelleen ja uudelleen saadaan lisää rahoitusta.

Ohjelmassa ei kerrottu EU-rahoituksen osuutta, mutta EU-tuille käynee juuri noin. Miten muuten on selitettävissä arvio siitä, että korruptioon häviää 120 miljardia euroa. Italia ei ole tässä yksin. Samaa harrastettaneen muuallakin Etelä-Euroopain maissa ja entisissä sosialistimaissa, muun muassa Romaniassa ja Bulgariassa. Kun unionia vielä laajennetaan, sama peli jatkuu. Korruptio ei vähene sillä, että korruptoitunut maa liittyy EU:n jäseneksi.

Tuntuu, että EU:ssa hoidetaan kyllä pikkutarkasti kaiken maailman pikkuasioita. Todellisiin ongelmiin ei haluta puuttua tarvittaessa kovalla kädellä. Kansalaisille perustellaan asioita sillä, miten vähän vuodessa maksamme EU:n yhteiseen kassaan. Kuitenkin Suomenkin nettomaksuosuus kasvaa. Samanaikaisesti omassa maassamme joudutaan säästämään monista tärkeistä kohteista. Kansalaiset tarvitsivat oikeaa tietoa EU:n rahankäytöstä. Sitä ei ole liioin saatavilla ilman omaa aktiivisuutta.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »