web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Kehitysyhteistyön järjestäminen

Reetta Meriläinen kirjoittaa Helsingin Samomissa kehitysyhteistyöstä. Tätä työtä tehdään monin tavoin ja monenlaisian tuloksin. Kansalaisjärjestöt ovat tärkeässä roolissa.

Kehitysyhteistyössä nousee aika ajoin esille se, ettemme käytä tavoitteena olevaa 0,7 prosenttia bruttokansantuotteesta tähän tarkoitukseen. Kun bkt vaihtelee, suhteellinen osuuskin vaihtelee, jos euromääräinen tuki pysyy samana. Ei siis kovin pätevä mittari.

Valtion kehitysapupolitiikassa on aina jonkinlaisia tabuja. Apua jatketaan entisin perustein senkin jälkeen, kun on tullut ilmi tehottomuutta ja suoranaisia väärinkäytöksiä. Valtioille annettavasta tuesta hallinto ja sen korruptuneisuus vievät helposti osansa ja alkuperäinen apukohde jää tarkoitettua vähemmällä.

Kansalaisjärjestöjen aputoiminta on niin sanottua ruohonjuuritason toimintaa. Se ohjautuu ihmisten arjen toimintoihin. Byrokratian rattaat eivät pääse samalla tavalla nielaisemaan osaa tuesta siten kuin valtion kautta ohjattava apu. Toki valtioiden välistäkin tukea tarvitaan.

Ministeri Heidi Hautalan aikana tuli esille tapauksia, joissa puhuttiin väärinkäytöksistä. Silloin sanottiin, että tarkastukset koskevat noin 10 prosenttia avustuskohteista. On siis aika iso todennäköisyys, että väärinkäytöksiä on juuri valvonnan heikkouden takia.

Koska maailmassa on monella tapaa hädänalaisia ihmisiä, soisi avun menevän mahdollisimman lyhentämättänänä ihmisten auttamiseen, ei vallassa olevien ja heidän lähipiirinsä elintason edelleen parantamiseen. Ilman mediaa valvonta olisi vieläkin heikompaa.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »