web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Urheilun pienet piirit

Hesari uutisoi tänään, että yli 400 nepalilaista siirtotöläistä on kuollut tulevien jalkapallon MM-kirojen rakennustyömailla. Ihmisoikeudet eivät ole olleet kunniassa Rio de Janeirossa eivätkä Sotshissa. Ihmisiltä on viety kodit ja ympäristöä on muutettu kovalla kädellä. Ketkä ovat vastuussa kaikesta tästä?

Nyt jälkikäteen esimerkiksi kansainvälisen olympiakomitean jäsen Peter Tallberg on todennyut, että Sotshin kisoja ei olisi ehkä myönnetty, jos kaikki olisi tiedetty. Turhaa jälkiviisastelua, koska kaipa olosuhteet tiedettiin aika hyvin etukäteen. Venäläisetkin ovat ihmetelleet kisapaikkavalintaa, koska paikaksi valittiin lämpimin mahdollinen paikka. Kyse oli kai siitä, että presidentti Vladimir Putin pani kaikkensa peliin kisojen saamiseksi. Mitä olympiakomitean jäsenet mahdollisesti itse hyötyivät asiassa?

Urheilusta on tullut yhä enemmän bisnestä. Rahaa liikkuu valtavia summia. Esimerkiksi olympiakomitea on suljettu kerho, joka käyttää isoa valtaa. Vaiakuttimet jäävät piiloon. Valtapelissä on mukana monia tahoja.

Yksi kummallisuus näkyy esimerkiksi mäkihyppääjien suksissa. Osa hyppää suksilla, joissa merkit on ylimaalattu. Liekö syynä se, etteivät kyseiset valmistajat ole maksaneet merkkien esillä olosta. Ihmetyttää.

Tämä päivänä tällaiset kansainvälisten liittojen ym suljetut järjestelmät ovat aikansa eläneitä. Elinikäiset jäsenyydet ruokkivat mahdollisuutta käyttää päätösvaltaa tavalla, joka ei ole perusteltavissa urheilulllisilla ja ihmisoikeuksia kunnioittavalla tavalla. Mikä saa muutoksia aikaan?

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »