web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Työntekijöiden talkoot, johdon pirskeetTyönantajien edustajat ovat toistuvasti puhuneet siitä, miten hintakilpailukykymme on heikentynyt kilpailijamaihin verrattuna liian suurten palkankorotusten vuoksi. Viime vuonna työmarkkinoilla tehtiinkin ratkaisu, joka on merkinnyt matalia palkankorotuksia. Mitä hyväosaiset tekevät esimerkkinä muille?

Monet yritykset pitävät hallituksen jäsenten palkkiot ennallaan. Kuitenkin Fiskars ja Nordea korottavat palkkioita. Samalla Nordea on ilmoittanut jatkavansa tehostamistoimia. Ne merkitsevät vääjäämättä henkilöstösupistuksia ja työtahdin kiristymistä. Johtajien kultaiset kädenpuristukset ovat luku sinänsä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on toistuvasti puhunut esimerkillä johtamisesta ja kohtuudesta. Tuntuu, että osa johtajista kärsii kuulovammasta. He eivät halua mitenkään ottaa huomioon sitä, millaista esimerkkiä näyttävät. Muilta vaaditaan uhrauksia, jotta itse voi toimia säästötarpeista välittämättä. Mistä tämä kertoo?

Tällainen toiminta kertoo mielestäni piittaamattomuudesta kohtuuden periaatteesta. Se kertoo myös arvostuksen puutteesta ja uskottavuuden kriisistä. Jos ei osaa arvostaa työntekijöitä, ei voi olla uskottava. Onneksi on yritysjohtajia, jotka voivat olla esimerkkinä. Tälläisia on muun muassa Supercellissä ja ST1:ssa.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseutu purkaa ensin nuorten rajoituksia ja avaa alle 20-vuotiaiden ulkoharrastustoiminnan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli kokouksessaan torstaina 15.4.2021 hallituksen suunnitelmasta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »

The signals of spring

It was 7am when I stood on the back deck breaking up ice in the birdbath so I could refill it with fresh water for the...

Lue lisää »