web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Mistä säästöjä?

Kataisen hallituksella on kova pähkinä murrettavana: mistä otetaan välttämättömiä säästöjä. Mitä veroja korotetaan? Niiden tarve jatkuu myös lähivuosina.

Nyt, kun Sotshin olympialaiset ovat menossa, tulee väkisinkin mieleen ajatus siitä, mitä tarvetta maallamme on tukea Venäjää. Sillä on rahaa hoitaa itse asiansa. Rahaa on riittänyt kisoihin ja rakentamisessa ilmenneeseen korruptioon. Sama koskee kehitysyhteistyörahojen ohjaamista maihin, joissa korruptio rehottaa. Asianomainen ministeriö on pyrkinyt vähättelemään asiaa esille tulleissa väärinkäyttötapauksissa.

Veroissa puhutaan kiineistöverojen korottamisesta. Miksi maa- ja metsaatalouskiinteistöt jätetään verotuksen ulkopuolelle? Asia näyttää olevan vaettujen teemojen listalla. Mummon mökistä kyllä maksetaan veroa. Pienituloiset eivät pääse verosta.

Monissa asioissa kansalaiset eivät ole tasa-arvoisia. Epätasa-arvoisuus lisääntyy esimerkiksi terveyspalveluissa. Työterveyspalveluja käyttävät pääsevat monissa tapauksissa heti hoitoon. Terveyskeskuspalveluja käyttävät jonottavat. Sama etu on niillä, joilla on varaa käyttää omalla kustannuksellaan yksityisiä palveluja.

Nykyisessä tilanteessaa päättäjillä ei pitäisi olla liikaa tabuja,joihin ei uskalleta koskea. Eniten huolta on kannettava siitä, että heikoimmassa asemassa olevien tilannetta ei enää nykyisestä heikennetä. Kaikki ponnistukset on kohdistettava toimenpiteisiin, joilla voidaan saada ihmisille työtä ja sitä kautta lisätä tuloja ja vähentää tukien tarvetta.


Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »