web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Sarasvuo ja tuomitun haastattelu

Eilen illalla tv:ssä näytettiin Jari Sarasvuon tekemä, tytön surmaamiseen osallistuneen ja nyt jo vapaalla olevan nuoren miehen haastattelu tämän kotona. Sen jälkeen Sarasvuo keskusteli asiasta asianajaja Heikki Lampelan kanssa. Vaikeita ja tunteita herättäviä asioita.

Monen mielestä on kyseenalaista, kannattiko tällainen haastattelu. Mielestäni Sarasvuolla oli selkeä tavoite, saada haastateltava ajattelemaan puheidensa ja tekonsa vaikutuksia, osoittamaan katumusta sekä toimimaan vastuullisesti, jotta rikollista toimintaa ei pidettäisi ihailtavana. Haastateltava ei minua täysin vakuuttanut. Haastattelu oli leikattu versio lähes tunnin haastattelusta, joten emme tiedä sitä, mistä kaikesta siinä puhuttiin.

Heikki Lampela kertoi omasta toiminnastaan ja periaatteistaan. Monelle todennäköisesti avautui se, mikä rooli asianajajalla on näissä jutuissa. Vaikka tekoja ei tietenkään voi eikä pidä hyväksyä, tekijän taustojen kautta tekoja voi yrittää jollakin tavalla ymmärtää. Tällaisissa rikoksissa sekä uhri lähipiireineen että tekijä ovat kaikki omalla tavallaan uhreja. Tätä keskustelua olisi seurannut pitempäänkin.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »