web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Hallitus tiukan paikan edessä

Jyrki Kataisen hallituksella on edessään vaikeita päätöksiä.Teollisuustuotanto on laskenut uutisten mukaan joulukuussa. Teollisuuden tuotanto laski joulukuussa 5,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta. Valtion velkaantuminen jatkuu. Iltalehdessä Jua Keskinen kirjoittaa, kumpi Suomea johtaa, presidentti vai pääministeri.

On helppo yhtyä siihen näkemykseen, että talous ei juuri nyt kaipaa lisäkiristämistä, koska se voi murentaa ennestäänkin heiveröistä taloutta ja heikentää entisestään työllisyyttä. Monet talousviisaat ovatkin olleet säästöjen jaksottamisen kannalla. Nyt presidentti Niinistö on ottanut aika tiukan kannan hallituksen toimintaan.

On aika selvää, ettei Kataisen hallitus ole yksin syypää tilanteeseen. Edellisten hallitusten aikana ei ole tehty tarvittavia rakenteellisia uudistuksia. Menoja on lisätty etenkin kunnille uusien tehtävien myötä. Myös muutamien EU-maiden kriisi on osoittautunut aiemmin ennakoitua vaikeammaksi ja lisätukia suunnitellaan Kreikalle.

Nykyisellä hallituksella ei ole ollut helppoa, koska hallituksessa on monen monta ensikertalaista ministeriä ja eri puoluetta. Kokemusta puuttuu ja se on näkynyt esimerkiksi veropäätöksissä, joita on jouduttu rukkaamaan. Toivottavasti niistä on otettu opiksi.

Tuskinpa uudet eduskuntavaalit toisivat ratkaisua itse pääasiaan: talous jatkuu tiukkana, kasvu on heiveröisen hidasta ja  velkaantuminen ei taitu heti. Uudella hallituksella olisi samat kipeät päätökset hoidettavina. Toivon viisautta ministereille.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »