web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Huumeiden tunti lisääntyy

Huumeiden salakuljetus lisääntyy. Helsingin Sanomien mukaan alaa hallitsevat ulkomaalaisten rikollisryhmät. Lähinaapurimme Viron salakuljettajat kunnostautuvat. Mikä pelastukseksi?

Salakuljetus lisääntyy, kun kiinni jäämisen riski on kohtuullisen pieni. Valvontaa tehdään profiloinnein ja satunnaisesti. Ilman autoa matkustavat eivät kohtaa kaikilla laivaruoroilla tullin koiria haistelemassa matkatavaroita. Autoissa liikkunee paljon enemmän huumeita, kuin mitä tuodaan mukana matkatavaroissa.

Salakuljetuksella on monia kerrannaisvaikutuksia. Se vaakuttaa käyttöön ja käyttäjät puolestaan tarvitsevat yhä enemmän rahaa. Sitä ei pystytä hankkimaan laillisin keinoin, vaan tarvitaan rikoksia. On selvää, että käyttö aiheuttaa monenlaisia sosiaalisia, terveydellisiä, taloudellisia ja inhimillisiä ongelmia käyttäjille ja heidän perheilleen.

Asiaan ei ole helppoja ratkaisuja. Pidän ihmeellisenä, että valtion tuottavuusohjelman nimissä tullikin on joutunut säästämään. Toinen asia on EU:n Schengen-alueen "pyhä lehmä" vapaa liikkuvuus, jolloin rikollisillakin on mahdollisuus tehdä toistuvia keikkoja. Murtomiehetkin tekevät viikonloppukeikkoja.

Jossakin vaiheessa päättäjien on tunnustettava tilanteen vakavuus. Ei riitä, että puolustellaan esimerkiksi vapaan liikkuvuuden etuja ja jatkuvia säästöjen tarvetta.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »