web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Yritystoiminnan tukeminen

Valtiopäivien avajaisissa puhuttiin yritystoiminnan edistämisestä ja työllisyydestä. Moni puhui yrittämisen edellytysten parantamisesta. Mistä kiikastaa, että päätökset viipyvät?

Viime vaalien alla puhuttiin yritystukien leikkaamisesta. Kuinkas kävikään, ne nousivat. Asia unohdettiin. Samat suuryritykset saavat tukia, joita ne eivät oikeasti tarvitse. Pienyritykset joutuvat tulemaan toimeen omillaan. Yrittäjät ovat vastuussa koko omaisuudellaan. Kuitenkin pienyritysten merkitys on suuri uusien työpaikkojen syntymisessä.

Keinoja tilanteen parantamiseen on monia. Nostetaan alv:n verottomuuden alarajaa ja rajan ylityessä veroa peritään vasta ylittävältä osuudelta. Annetaan yrittäjille muutamaksi ensimmäiseksi vuodeksi  verohelpotuksia. Suuryritytsethän voivat monin tavoin minimoida verojaan. Annetaan henkilöyhtiöille ja toiminimiyrittäjille vastaavat helpotukset kuin osakeyhtiöille annettiin alentamalla yhteisöveroprosenttia. Suunnataan suuryritysten yritystukia pienyrityksiin.

Tällä hetkellä normaalit yrittäjät ovat täysin eri asemassa kuin maataloustuottajat, joiden eläkkeisiin, tapaturvavakuutukseen ja lomituksiin kaikki osallistumme. Kaiken kukkuraksi miljonäärit kuittavat yli 200 000 euron vuotuiset tuet. Euroopassa tuet lienevät vieläkin suuremmat. Muutosta EU:ssa ei hevin tapahdu, siitä pitää erityisesti Ranska huolen.

Keinoja löytyy, jos sitä halutaan. On aika siirtyä sanoista tekoihin. Työpaikkojen luomisen on oltava kaikien päättäjien ykkösprioriteettien joukossa.

Uutiset Espoo.fi

Kokemusasiantuntija tuo arjen äänen perhekeskusten suunnitteluun

Kokemusasiantuntija Pirkko toimii perhekeskuksen valmisteluryhmässä perheen ja asukkaan äänenä. Hänelle...

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudulla palataan lähiopetukseen ja valmistellaan sisäharrastusmahdollisuuksien avaamista 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 hallitusta palaamisesta...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

What Went Wrong with the Boeing 737 Max?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »