web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

EU korruption syövereissä

Eilen uutisoitiin arviosta, jonka mukaan korruptioon häviää EU:ssa noin 120 miljardia euroa. Siinä kunnostautuvat mm Kreikka ja Italia.Ei mitään pikkusummia, kun verrataan vaikka Suomen vuotuiseen valtion talousarvioon: yli kaksi kertaa valtion budjetti. Miten tämä on mahdollista?

EU:ssa jaetaan monenlaisia tukia. On selvää, että kaikki maat ja tukia saavat tahot eivät toimi rehellisin pelisäännöin. Rahaa käytetään eri tarkoituksiin kuin mihin se on haettu ja myönnetty ja osa rahoista maksetaan lahjontaan. Kesäisin olen ihmetellyt Kreetalle Plataniaksen ja Geranin välisellä olevaa joen yli rakennettua siltaa, joka on toteutettu EU-rahoituksella. Hinta lähes puoli miljooonaa.

EU:n nopea laaajemenimen on merkinnyt myös korruption tukemista, koska esimerkiksi Romania ja Bulgaria tuskin ovat siivonneet käytäntöjään. EU:ssa näyttää olevan vallalla ajattelu, että tilanne paranee liittymisen jälkeen. Epäilenpä vahvasti, koska rakenteet ovat ja pysyvät. Tavat eivät niin vain muutu. Tilanne ei muutu tulevaisuudessakaan, jos jäseniksi otetaan maita, joissa korruptio on jokapäiväistä.

EU:ssa on aihetta ryhtiliikkeeseen. On keskityttävä isoihin asioihin ja tukittava korruptiohanat. Muuten koko syteemin hyväksyttävyys kansalaisten silmissä vähenee edelleen. Silloin EU-kriittisten osuus kasvaa edelleen.

Jos EU:sta halutaan nykyistä vahvempi toimija, tarvitaan nykyistä parempaa valvontaa ja sanktioita, jotta kaikkii maat noudattavat yhteisiä pelisääntöjä. Valvonnan kuluilla säästetään monikymmenkertaisesti yhteisiä varoja.


Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »