web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Loikka omalta mukavuusalueelta

Meillä jokaisella on oma mukavuusalueemme, jolla toimimme ja ilmaisemme itseämme sekä toimimme muuten. Se tuntuu turvalliselta. Kannattaako kuitenkin hypätä aidan yli ja ottaa riskejä?

Mukavuusalueen syntyy vaikuttaa monenlaisia tekijöitä. Synnymme tietyssä maassa ja tietyllä paikkakunnalla. Niiden kulttuuriymäristöt muovaavat käyttäytymistämme. Pienillä paikkakunnilla on erilaiset nprmit ja tavat kuin suuremmilla, kaupungeissa erilaiset kuin maasseudulla. Eri maiden ulkoiset ympäristöt asettavat erilaisia rajoja jatarjoavat eri mahdollisuuksia. Tämänhetkinen asuinpaikkakin vaikuttaa. Sukupuolelläkin on oma merkityksensä.

Vuorovaikutustilanteet opastavat meitä siinä, mllaista ilmaisua pidetään hyväksyttävänä ja kannatettavana. Olemme alttiita palautteelle ja toisten ihmisten reaktioille. Pyrimme sopeuttamaan toimintamme ympäristön hyväksymiin raameihin.

Meille jokaiselle muodostuu erilaisia kokemuksia toiminnastamme. Mitä positiivisempia kokemuksia olemme saaneet jostakin uudenlaisesta toiminnasta, sitä helpompi meidän on ryhtyä johonkin uuteen. Jos olemme olleet usein törmäyskurssilla, sitä enemmän saatamme varoa epävarmoja hankkeita.

Itsetunto, optimismi ja toiveikkuus vaikuttavat siihen, mihin uuteen olemme valmiita ryhtymään silläkin uhalla, että hankkeemme ei onnistu. Jos luonme uutta epävarmuuden vallitessakin, meillä on mahollisuudet onnistua, sen sijaan, ettemme edes yritä.

Jokainen päättää omassa elämässään sen, millaisella mukavuualueella halua elää. Oman itsensä tunteminen ja tietoisuuden kasvattaminen voivat auttaa murtautumaan vakiintuneelta mukavuusalueelta ja löytämään uutta elämään. Entisajan löytöretkeilijät jos ketkä liikkuivat laajalla alueella oman mukavuusalueen ulkopuolella.

Uutiset Espoo.fi

Kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus

Yritysten kustannustukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on...

Lue lisää »

Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

THL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen. Viime aikoina vuosina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Returning to Campus: Elizabeth Kennedy

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »