web stats
diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Tietotori

Lähikauppa ja marketit seniorien ostopaikkoina

”Lähikauppa häviää marketille. Valtaosa yli 55-vuotiaista kaupunkilaisista ostaa isosta kaupasta, kertoo väitöstutkimus”

Näin kirjoittaa Kaisu Moilanen sunnuntaina 12.1.2014 Helsingin Sanomissa. Hän kertoo jutussaan tutkija Anna-Maija Kohijoen väitöskirjatutkimuksen tuloksista ja on tehnyt juttua varten myös haastatteluja.

Suurin osa yli 55-vuotiaista kaupunkilaisista tekee ostoksensa lähimmässä marketissa, vain kolmasosa lähikaupassa. Varsinkin eläkeläiset asioivat sosiaalisten syiden takia marketeissa. Työelämässä oleville sosiaaliset perusteet eivät ole kuitenkaan yhtä tärkeitä.  Valintaan vaikuttavat myös tuotevalikoima ja palvelupisteet.

Luonnollisesti mainittuihin ikäryhmiin kuuluvat ihmiset eivät ole mikään yhtenäinen kuluttajaryhmä. Tulotaso sekä kulutus- ja muut tarpeet vaihtelevat.

Luulen, että ihmisillä on hyvinkin erilaisia käsityksiä kauppojen hintatasosta. Citymarketit ja Prismat käyttävät paljon rahaa mainontaan ja luovat mielikuvaa hintojensa edullisuudesta. Pienillä kaupoilla ei ole varaa sellaiseen mielikuvan luomiseen mainonnan keinoin. Lisäksi ostohyvitys vaikuttanee monen ostokäyttäytymiseen.

Olen seurannut erityisesti lihatuotteiden hinnoittelua. Monesti olen havainnut, että kalliiksi mielletyllä Stockmannilla Tapiolassa saa lihatiskiltä tuoretta lihaa edullisemmin kuin marketista muoviin pakattuna. Lisäksi saa hyvää palvelua.  Moni ei tätä kuitenkaan usko. Olen kuullut saman havainnon monelta tuttavalta, jotka käyvät ostoksilla Tapiolassa.

Uskomukset ovat vahvassa eikä niitä helpolla muuteta. Kannattaa kuitenkin vertailla hintoja ja tehdä niiden perusteella omat johtopäätökset.

Uutiset Espoo.fi

Palautteellasi on merkitystä enemmän kuin uskotkaan

Oletko joskus antanut palautetta Espoon kaupungille ja miettinyt onko sillä merkitystä? Palautteesi on meille todella...

Lue lisää »

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

5 ways to be a better work-from-home coworker

Lue lisää »

Up Close: Live Online Classrooms

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Priorities for the wisdom years

The sun is shining bright this morning, an unexpected gift after two days of strong winds and driving rain. It was...

Lue lisää »

I hope something good happens to you today

There are some days when I feel a sincere sense of weariness at the state of our world and I just want to find a small...

Lue lisää »