diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Tietotori

Syksyn palkkaneuvottelut

Tulevan syksyn palkkaneuvottelut käydään mielenkiintoisessa tilanteessa. Kikyssä sovittiin muun muassa työajan pidennyksestä ja julkisella sektorilla lomarahojen leikkauksista. Tämän jälkeen taloustilanne on muuttunut ennakoimattoman nopeasti myönteiseen suuntaan. Ennustajat eivät osanneet ennakoida tällaista tilannetta. Toki eri aloilla kehitys on toisistaan poikkeavaa.

Syksyyn koittaessa eri osapuolet tulevat esille vaatimuksineen. Perinteiseen tapaan työnantajat varoittelevat siitä, ettei orastavaa nousua saa pilata ylimitoitetuilla korotuksilla. Mieluummin pitäisi jatkaa ilman korotuksia. EK pyrkinee osaltaan koordinoimaan ainakin jaollakin tavalla jäsenliittojensa toimintaa. Samaa luonnollisesti tapahtuu palkansaajapuolella.

Ammattiliitotkin ovat eri asemassa keskenään. Joillakin aloilla on palkanmaksuvaraa, joillakin toisilla vähemmän. Keskiarvoa ei oikeasti ole olemassa, koska ei ole keskimääräistä työnantajaa. Liitoilla on toisistaan poikkeavaa neuvotteluvoimaa. Aloilla, joilla on työttömyyttä, sekin vaikuttaa asiaan.

Valtiovalta varonee puuttumasta käytännönläheisesti asiaan.  Koska EK:n päätettyä sääntömuutoksella poistua sopijaroolistaan, keskitettyjä sopimuksia ei näillä näkymin enää solmita. Maan hallituksella on tietenkin valttikorttina veropäätökset, jos se haluaa niillä tukea ostovoiman kehitystä osana sen mieleisiä palkkaratkaisuja. Vaakakupissa on samalla julkisen velan supistamistavoite ja monet kasvavat menot. Liikkumavara ei ole suurta.

Neuvottelujen onnistumisen kannalta on toivottavaa, etteivät osapuolet käy julkisuuden kilpasille tavoitteineen. Onhan slvää, että yhden osapuolen esittäessä tiukkoja vaatimuksia, niistä muodostuu ankkuri, eräänlainen viitepiste, joka naulitsee muiden huomion. Harva johtaja ja liitto rohkenee esittää alemman tason korotusvaatimuksia, vaikka se voisi olla järkevää. Jäsenet eivät sellaista hevin hyväksyisi. Parempi ja viisaampi ratkaisu voisi olla tavoitteiden esittely neuvottelupöydissä, vaikka mediaa se tuskin tyydyttäisi.

Oman värinsä tuo julkinen sektori. Sillä työskentelevien ihmisten on vaikea ymmärtää ja hyväksyä sitä, miksi heidän lomarahojaan leikattiin, kun samaa ei tehty yksityisellä sektorilla. Komepensaatiovaatimukset lienevät itsestään selviä.

Suomalaisilla työmarkkinatoimijoilla on etuna sopimisen kulttuuri. Vaikeuksista huolimatta asioista on joskus monimutkaisten vaiheiden jälkeen aina päästy sopuun. Niin käy tulevallakin kierroksella.

Uutiset Espoo.fi

Merkittävä ilmastoteko Espoon energiatuotantoon: Datakeskukselle suunnitteluvaraus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti varata Fortum Power and Heat Oy:lle alueen Högnäsin Hepokorvesta...

Lue lisää »

Uusi kutsukyytipalvelu on käynnistynyt Espoossa

HSL on aloittanut yhteistyössä IdeaLab-kilpailun toisen voittajan ViaVanin kanssa uuden kutsukyytipalvelun, joka...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

One Argument for Radical Income Transparency

Lue lisää »

Crowd Sourcing Is Helping Hollywood Reduce the Risk of Movie-Making

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Are you setting yourself up for regrets?

Over the next few weeks, I’m introducing you to my latest book, Waking Up in Winter: In Search of What Really Matters...

Lue lisää »

Entering the autumn season of life

As the summer winds down here in the States and fall beckons, I’ve decided to share the beginning entries of Waking...

Lue lisää »