diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Tietotori

Vaalitappio antaa aihetta pohdiskeluun

Vasemmisto kärsi vaalitappion eilisissa eduskuntavaaleissa. Syitä on varmaan monia, mikään yksittäinen asia tuskin selittää menetykset. Nyt puhutaan analyysin tarpeesta.

Vaaleissa median merkitys näyttää korotuvan. Puheenjohtajien rooli on vahva, koska puheenjohtajat ovat ilta toisen jälkeen tv- ja muissa tenteissä. Paitsi sanoman sisältö myös nimenomaan esitystyyli vaikuttaa: millainen kuva äänestäjille välittyy kustakin puheenjohtajasta. Jotkut ovat tässä taitavampia kuin toiset. Luulenpa, että äänestäjät arvostavat toisiaan arvostavaa käytöstä ja kammoksuvat kaikenlaista syyttelyä. Eripurassa ja luottamuksessa on aina kaksi osapuolta. Jokainen katsoo aioita omista lähtökohdistaan.

Analyysejä tehdään pitkin vaalikautta. Jokainen ammattipoliitikko katsoo asioita osittain vääristyneiden lasien läpi. Jokainen on sokea omille toimilleen. Kavereillakaan ei ole aina halua ja kanttia antaa johtajille rehellista palautetta. Varminta olisi kysellä kansalaisilta, mitä ne ajattelevat puolueeen politiikasta ja tavasta esittää puolueen linjauksia. Pitää osata lukea myös niin sanotusti myös rivien välistä.

Tällä on tarkoita sitä, että puolueiden puheenjohtajat yksin ovat vastuussa tappioista. Koko eduskuntaryhmä, puoluejohto ja muut jäsenet vaikuttavat osaltaan asiaan. Päättyneellä eduskuntakaudella viimeiset ajat olivat surkuhupaisaa katseltavaa. Hallituksen esitykset kaatuivat omien kansanedustajien äänestäessä niitä vastaan. Tällaista ei ole juuri aikaisemmin tapahtunut. Kansa muistaa tällaiset äskettäiset tapahtumat toki paremmin kuin monen vuoden aikaiset asiat. Viisas hallitus olisi huolehtinut yhteistyökyvystään loppuun asti.

Uutiset Espoo.fi

Merkittävä ilmastoteko Espoon energiatuotantoon: Datakeskukselle suunnitteluvaraus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti varata Fortum Power and Heat Oy:lle alueen Högnäsin Hepokorvesta...

Lue lisää »

Uusi kutsukyytipalvelu on käynnistynyt Espoossa

HSL on aloittanut yhteistyössä IdeaLab-kilpailun toisen voittajan ViaVanin kanssa uuden kutsukyytipalvelun, joka...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

One Argument for Radical Income Transparency

Lue lisää »

Crowd Sourcing Is Helping Hollywood Reduce the Risk of Movie-Making

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Are you setting yourself up for regrets?

Over the next few weeks, I’m introducing you to my latest book, Waking Up in Winter: In Search of What Really Matters...

Lue lisää »

Entering the autumn season of life

As the summer winds down here in the States and fall beckons, I’ve decided to share the beginning entries of Waking...

Lue lisää »