diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Vaalitappio antaa aihetta pohdiskeluun

Vasemmisto kärsi vaalitappion eilisissa eduskuntavaaleissa. Syitä on varmaan monia, mikään yksittäinen asia tuskin selittää menetykset. Nyt puhutaan analyysin tarpeesta.

Vaaleissa median merkitys näyttää korotuvan. Puheenjohtajien rooli on vahva, koska puheenjohtajat ovat ilta toisen jälkeen tv- ja muissa tenteissä. Paitsi sanoman sisältö myös nimenomaan esitystyyli vaikuttaa: millainen kuva äänestäjille välittyy kustakin puheenjohtajasta. Jotkut ovat tässä taitavampia kuin toiset. Luulenpa, että äänestäjät arvostavat toisiaan arvostavaa käytöstä ja kammoksuvat kaikenlaista syyttelyä. Eripurassa ja luottamuksessa on aina kaksi osapuolta. Jokainen katsoo aioita omista lähtökohdistaan.

Analyysejä tehdään pitkin vaalikautta. Jokainen ammattipoliitikko katsoo asioita osittain vääristyneiden lasien läpi. Jokainen on sokea omille toimilleen. Kavereillakaan ei ole aina halua ja kanttia antaa johtajille rehellista palautetta. Varminta olisi kysellä kansalaisilta, mitä ne ajattelevat puolueeen politiikasta ja tavasta esittää puolueen linjauksia. Pitää osata lukea myös niin sanotusti myös rivien välistä.

Tällä on tarkoita sitä, että puolueiden puheenjohtajat yksin ovat vastuussa tappioista. Koko eduskuntaryhmä, puoluejohto ja muut jäsenet vaikuttavat osaltaan asiaan. Päättyneellä eduskuntakaudella viimeiset ajat olivat surkuhupaisaa katseltavaa. Hallituksen esitykset kaatuivat omien kansanedustajien äänestäessä niitä vastaan. Tällaista ei ole juuri aikaisemmin tapahtunut. Kansa muistaa tällaiset äskettäiset tapahtumat toki paremmin kuin monen vuoden aikaiset asiat. Viisas hallitus olisi huolehtinut yhteistyökyvystään loppuun asti.

Uutiset Espoo.fi

Kaupunginhallituksen päätöksiä 17.6.2019

Kaupunginhallitus hyväksyi äänin 13-2 Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin muodostaman hankekokonaisuuden...

Lue lisää »

Palvelutori palvelee kesällä pienin poikkeuksin

​Ison Omenan palvelutori on suljettu juhannusaattona, perjantaina 21.6.2019 ja juhannuspäivänä, lauantaina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Cure All

Lue lisää »

What is a gig economy and how to navigate it?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A trip down memory lane

I’m excited to let you know that our next “Self Care by the Sea” retreat in October is now open for...

Lue lisää »

Thoughts on growing up

It’s been the most perfect spring weekend here in the Northeast.  The sun is shining, the birds are singing, and...

Lue lisää »