diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Tietotori

Yksityinen terveydenhuolto on myös julkista!

Eilisiltainen Akuutti-ohjelma kuvaa hyvin nyytilannetta ja rajanvetoa yksityisen ja julkisen terveydenhuollon välillä. HUS:n silmäklinikan ylilääkäri Timo Tervo kertoi siitä, miten yksityisellä sektorilla leikatut potilaat kuormittavat julkista puolta, kun ongelmia ilmenee. Yksityissektori kuorii kerman. Apua tarvitsevat joutuvat turhaan jonottamaan, koska virheitä korjataan.

Mainonta on lisääntynyt voimakkaasti. Eilen illalla Länsi-Väylä-lehdessä oli etusivun mainos, jossa "mannekiinina" on kansansuosikki Arrja Koriseva. "Kun katsoo maailmaa uusin silmin, niin nähdä voi sen kaunauden."

Kun katsoi eilistä akuuttiaa ja kuuntelei Tervon puhetta, ei voi yhtyä kritiikittömästi noihin ajatuksiin. Myös tämän päivän Helsingin Sanomissa oli saman yrityksen mainos, "mannekiinina" Esko Roine.

Harvoin joku lääkäri kertoo noin suoraan asioista kuin Tervo eilen. Kollegiaalisuus estänee tämän. Nyt jos koskaan on aika puhua asioista oikeilla nimillä, kun sote-uudistus on vielä valmistelussa. Uskaltavatko päättäjät ja viranomaiset puuttua tilanteeseen ja velvoittaa yksityiset toimijat hoitamaan myös komlpikaatiot? Paljonko julkista rahaa käytetään näihin hoitoihin samaan aikaan, kun julkinen sektori on muutenkin kovissa paineissa?

Hyvän käsityksen mainostettujen leikkausten hyödyistä ja turvallisuudesta saa, kun katsoo, miten moni silmälääkäri käyttää itse silmälaseja. Olen kysynyt aikanaan omalta silmälääkäriltä, miksi hän ei ollut leikkauttanut silmiään. Ei pitänyt tarpeellisena. Miksi niin moni kansalainen menee jopa osamaksulla leikkaukseen. Huvittavaa on se, että mainoksen mukaan 95 euron arvoinen esitutkimus on maksuton. Tuskinpa, koska tutkimukseen menevä on mitä todennäköisemmin jo vakavasti harkinnut leikkausta. Ilmaisia palveluja ei kukaan tarjoa.

Uutiset Espoo.fi

Merkittävä ilmastoteko Espoon energiatuotantoon: Datakeskukselle suunnitteluvaraus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti varata Fortum Power and Heat Oy:lle alueen Högnäsin Hepokorvesta...

Lue lisää »

Uusi kutsukyytipalvelu on käynnistynyt Espoossa

HSL on aloittanut yhteistyössä IdeaLab-kilpailun toisen voittajan ViaVanin kanssa uuden kutsukyytipalvelun, joka...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

One Argument for Radical Income Transparency

Lue lisää »

Crowd Sourcing Is Helping Hollywood Reduce the Risk of Movie-Making

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Are you setting yourself up for regrets?

Over the next few weeks, I’m introducing you to my latest book, Waking Up in Winter: In Search of What Really Matters...

Lue lisää »

Entering the autumn season of life

As the summer winds down here in the States and fall beckons, I’ve decided to share the beginning entries of Waking...

Lue lisää »