diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Yksityinen terveydenhuolto on myös julkista!

Eilisiltainen Akuutti-ohjelma kuvaa hyvin nyytilannetta ja rajanvetoa yksityisen ja julkisen terveydenhuollon välillä. HUS:n silmäklinikan ylilääkäri Timo Tervo kertoi siitä, miten yksityisellä sektorilla leikatut potilaat kuormittavat julkista puolta, kun ongelmia ilmenee. Yksityissektori kuorii kerman. Apua tarvitsevat joutuvat turhaan jonottamaan, koska virheitä korjataan.

Mainonta on lisääntynyt voimakkaasti. Eilen illalla Länsi-Väylä-lehdessä oli etusivun mainos, jossa "mannekiinina" on kansansuosikki Arrja Koriseva. "Kun katsoo maailmaa uusin silmin, niin nähdä voi sen kaunauden."

Kun katsoi eilistä akuuttiaa ja kuuntelei Tervon puhetta, ei voi yhtyä kritiikittömästi noihin ajatuksiin. Myös tämän päivän Helsingin Sanomissa oli saman yrityksen mainos, "mannekiinina" Esko Roine.

Harvoin joku lääkäri kertoo noin suoraan asioista kuin Tervo eilen. Kollegiaalisuus estänee tämän. Nyt jos koskaan on aika puhua asioista oikeilla nimillä, kun sote-uudistus on vielä valmistelussa. Uskaltavatko päättäjät ja viranomaiset puuttua tilanteeseen ja velvoittaa yksityiset toimijat hoitamaan myös komlpikaatiot? Paljonko julkista rahaa käytetään näihin hoitoihin samaan aikaan, kun julkinen sektori on muutenkin kovissa paineissa?

Hyvän käsityksen mainostettujen leikkausten hyödyistä ja turvallisuudesta saa, kun katsoo, miten moni silmälääkäri käyttää itse silmälaseja. Olen kysynyt aikanaan omalta silmälääkäriltä, miksi hän ei ollut leikkauttanut silmiään. Ei pitänyt tarpeellisena. Miksi niin moni kansalainen menee jopa osamaksulla leikkaukseen. Huvittavaa on se, että mainoksen mukaan 95 euron arvoinen esitutkimus on maksuton. Tuskinpa, koska tutkimukseen menevä on mitä todennäköisemmin jo vakavasti harkinnut leikkausta. Ilmaisia palveluja ei kukaan tarjoa.

Uutiset Espoo.fi

Kaupunginhallituksen päätöksiä 17.6.2019

Kaupunginhallitus hyväksyi äänin 13-2 Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin muodostaman hankekokonaisuuden...

Lue lisää »

Palvelutori palvelee kesällä pienin poikkeuksin

​Ison Omenan palvelutori on suljettu juhannusaattona, perjantaina 21.6.2019 ja juhannuspäivänä, lauantaina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Cure All

Lue lisää »

What is a gig economy and how to navigate it?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A trip down memory lane

I’m excited to let you know that our next “Self Care by the Sea” retreat in October is now open for...

Lue lisää »

Thoughts on growing up

It’s been the most perfect spring weekend here in the Northeast.  The sun is shining, the birds are singing, and...

Lue lisää »