diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Tietotori

Mistä kannattaa olla kiitollinen?

Kiitollisuus tuo helposti mieleen ajatuksen siitä, että saadessamme lahjan tai apua meidän kannattaa olla kiitollisia ja kiittää antajaa. Kiitollisuus on kuitenkin paljon muutamin. Robert Emmons on määritellyt kiitollisuuden "ihmetyksen tunteeksi, kiitollisuudeksi ja elämän arvostamiseksi".

Kiitollisuus on eräällä tavalla asenne elämään ja sen ihmeellisyyksiä kohtaan. Kiireeisessä arkipäivässä pideämme moniaa asioita itsestään selvyyksinä emmekä kiinnitä niihin juuri huomiota. Bussi tulee ajallaan. Lounas on valmiina. Palkka tai jokin etuus tulee pankkitilille. Ystävien kanssa on mukava viettää aikaa yhdessä. Terveys sallii monenlaisia toimintoja.

Valitettavan usein huomaamme jonkin asian tärrkeyden kuitenkin vasta sitten, kun olemme menettämässä tai menettäneet sen. Vakavan sairauden pysäyttäessä huomaamme yhtäkkiä, ettei kaikki olekaan niin selvää. Tilanteesta selviäminen terävöittää kokemus- ja havaintomaailmaa: ihminen alkaa tuntea kiitollisuutta siitä, mitä on ja mikä auttaa selviytymään..

Omaa hyvinvointiaan ja onnellisuuttaa voi kohottaa tietoisesti opettelemalla kiitollisuuden asennetta ja kiittämällä. Se auttaa nauttimaan elämän myönteisistä kokemuksista ja rohkaiseen hyvää tekevään käytökseen. Kiitollisuus autaa luomaan rakentavia sosiaalisia suhteita ja ylläpitämään niitä. Se auttaa selviämään stressaavista tilanteista ja voi pysäyttää oravanpyörässä julksemisen. Jos ihminen on kiitollinen, kielteiset tunteet eivät saa samanaikaisesti sijaa mielessä. Kiitollisuus auttaa siinä, ettei ole tarvetta verrta omaa toimintaa, omaisuutta taikka vastaavaan jonkun toisen tilanteeseen.

Jokainen päivä tarjoaa mahdollisuuden kiittää ja olla kiitollinen. On vain huomattava kiitollisuuden arvo. Koskaan ei ole myöhäistä.

Uutiset Espoo.fi

Merkittävä ilmastoteko Espoon energiatuotantoon: Datakeskukselle suunnitteluvaraus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti varata Fortum Power and Heat Oy:lle alueen Högnäsin Hepokorvesta...

Lue lisää »

Uusi kutsukyytipalvelu on käynnistynyt Espoossa

HSL on aloittanut yhteistyössä IdeaLab-kilpailun toisen voittajan ViaVanin kanssa uuden kutsukyytipalvelun, joka...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

One Argument for Radical Income Transparency

Lue lisää »

Crowd Sourcing Is Helping Hollywood Reduce the Risk of Movie-Making

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Are you setting yourself up for regrets?

Over the next few weeks, I’m introducing you to my latest book, Waking Up in Winter: In Search of What Really Matters...

Lue lisää »

Entering the autumn season of life

As the summer winds down here in the States and fall beckons, I’ve decided to share the beginning entries of Waking...

Lue lisää »