diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Mistä kannattaa olla kiitollinen?

Kiitollisuus tuo helposti mieleen ajatuksen siitä, että saadessamme lahjan tai apua meidän kannattaa olla kiitollisia ja kiittää antajaa. Kiitollisuus on kuitenkin paljon muutamin. Robert Emmons on määritellyt kiitollisuuden "ihmetyksen tunteeksi, kiitollisuudeksi ja elämän arvostamiseksi".

Kiitollisuus on eräällä tavalla asenne elämään ja sen ihmeellisyyksiä kohtaan. Kiireeisessä arkipäivässä pideämme moniaa asioita itsestään selvyyksinä emmekä kiinnitä niihin juuri huomiota. Bussi tulee ajallaan. Lounas on valmiina. Palkka tai jokin etuus tulee pankkitilille. Ystävien kanssa on mukava viettää aikaa yhdessä. Terveys sallii monenlaisia toimintoja.

Valitettavan usein huomaamme jonkin asian tärrkeyden kuitenkin vasta sitten, kun olemme menettämässä tai menettäneet sen. Vakavan sairauden pysäyttäessä huomaamme yhtäkkiä, ettei kaikki olekaan niin selvää. Tilanteesta selviäminen terävöittää kokemus- ja havaintomaailmaa: ihminen alkaa tuntea kiitollisuutta siitä, mitä on ja mikä auttaa selviytymään..

Omaa hyvinvointiaan ja onnellisuuttaa voi kohottaa tietoisesti opettelemalla kiitollisuuden asennetta ja kiittämällä. Se auttaa nauttimaan elämän myönteisistä kokemuksista ja rohkaiseen hyvää tekevään käytökseen. Kiitollisuus autaa luomaan rakentavia sosiaalisia suhteita ja ylläpitämään niitä. Se auttaa selviämään stressaavista tilanteista ja voi pysäyttää oravanpyörässä julksemisen. Jos ihminen on kiitollinen, kielteiset tunteet eivät saa samanaikaisesti sijaa mielessä. Kiitollisuus auttaa siinä, ettei ole tarvetta verrta omaa toimintaa, omaisuutta taikka vastaavaan jonkun toisen tilanteeseen.

Jokainen päivä tarjoaa mahdollisuuden kiittää ja olla kiitollinen. On vain huomattava kiitollisuuden arvo. Koskaan ei ole myöhäistä.

Uutiset Espoo.fi

Kaupunginhallituksen päätöksiä 17.6.2019

Kaupunginhallitus hyväksyi äänin 13-2 Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin muodostaman hankekokonaisuuden...

Lue lisää »

Palvelutori palvelee kesällä pienin poikkeuksin

​Ison Omenan palvelutori on suljettu juhannusaattona, perjantaina 21.6.2019 ja juhannuspäivänä, lauantaina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Cure All

Lue lisää »

What is a gig economy and how to navigate it?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A trip down memory lane

I’m excited to let you know that our next “Self Care by the Sea” retreat in October is now open for...

Lue lisää »

Thoughts on growing up

It’s been the most perfect spring weekend here in the Northeast.  The sun is shining, the birds are singing, and...

Lue lisää »