diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Putin nostatti kansallistunnetta. Jotakin tuttua akselilla me ja ne muut

Putinin eilinen puhe nostatti varmaan monen venäläisen kansallistunnetta. Putin vetosi siihen, että Krim on aina ollut ja on yhä osa Venäjää ihmisten sydämissä ja mielissä. Putin kysyi, ketä vastaan he muka toimivat. Samalla hän muistutti Yhdysvaltojen ja muiden läntisten kumppaniensa haluttomuudesta noudattaa kansainvälistä oikeutta. Ne hallitsevat voimalla. Jotakin tuttua historiasta?

Putinin puhe oli huolellisesti valmisteltu. Se sisälsi vahvan viestin kuulijoille ja muulle maailmalle siitä, etteä Venäjä on suurvalta, jota ei nöyryytetä enää. Puhe oli omiaan nostattamaan kansallistunnetta ja itsetuntoa.

Kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen toteaa Helsingin Sanomien mukaan, että Putinin kansainvälisoikeudellisilla perusteilla on jotakin painoarvoa. Muistamme hyvin, miten presidentti Bush perusteli hyökkäyksiä Afganistaniin ja Irakiin sillä, että ne olivat pahan akselin valtioita. Isona erona on kuitenkin se, ettivät länsivallat ole muutattaneet maiden rajoja ja liittäneet alueita omiin valtioihinsa.

Televisiossa on viimeisen vuoden aikana näytetty erilaisia ohjelmia kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta. Saksan ensimmäisessä maailmansodassa kokemat nöyryyttykset nostettiin vahvasti esille. Puheissa ja suurten joukkojen kokoontumisissa oli vahva tunnelataus. Me ja ne muut -vastakkainasettelu oli silmiinpistävää. Erimiesten näkemykset jäivät sivummalle ja huomiotta.

Voimakas uhittelu ei lupaa hyvää tämänkään kriisin selvittelylle. Mitä syvemmäksi puolustusasemiin uppoudutaan, sitä vaikeammaksi käy kunniallisen perääntymisen taikka muun sovun löytäminen. Julkisuus ei tee hyvää vaikeille neuvotteluille, jos sellaiset saadaan aikaisiksi.

Uutiset Espoo.fi

Kaupunginhallituksen päätöksiä 17.6.2019

Kaupunginhallitus hyväksyi äänin 13-2 Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin muodostaman hankekokonaisuuden...

Lue lisää »

Palvelutori palvelee kesällä pienin poikkeuksin

​Ison Omenan palvelutori on suljettu juhannusaattona, perjantaina 21.6.2019 ja juhannuspäivänä, lauantaina...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

Cure All

Lue lisää »

What is a gig economy and how to navigate it?

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

A trip down memory lane

I’m excited to let you know that our next “Self Care by the Sea” retreat in October is now open for...

Lue lisää »

Thoughts on growing up

It’s been the most perfect spring weekend here in the Northeast.  The sun is shining, the birds are singing, and...

Lue lisää »