diashow
Markku Silvennoinen | Tietokirjailija

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Tietotori

Putin nostatti kansallistunnetta. Jotakin tuttua akselilla me ja ne muut

Putinin eilinen puhe nostatti varmaan monen venäläisen kansallistunnetta. Putin vetosi siihen, että Krim on aina ollut ja on yhä osa Venäjää ihmisten sydämissä ja mielissä. Putin kysyi, ketä vastaan he muka toimivat. Samalla hän muistutti Yhdysvaltojen ja muiden läntisten kumppaniensa haluttomuudesta noudattaa kansainvälistä oikeutta. Ne hallitsevat voimalla. Jotakin tuttua historiasta?

Putinin puhe oli huolellisesti valmisteltu. Se sisälsi vahvan viestin kuulijoille ja muulle maailmalle siitä, etteä Venäjä on suurvalta, jota ei nöyryytetä enää. Puhe oli omiaan nostattamaan kansallistunnetta ja itsetuntoa.

Kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen toteaa Helsingin Sanomien mukaan, että Putinin kansainvälisoikeudellisilla perusteilla on jotakin painoarvoa. Muistamme hyvin, miten presidentti Bush perusteli hyökkäyksiä Afganistaniin ja Irakiin sillä, että ne olivat pahan akselin valtioita. Isona erona on kuitenkin se, ettivät länsivallat ole muutattaneet maiden rajoja ja liittäneet alueita omiin valtioihinsa.

Televisiossa on viimeisen vuoden aikana näytetty erilaisia ohjelmia kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta. Saksan ensimmäisessä maailmansodassa kokemat nöyryyttykset nostettiin vahvasti esille. Puheissa ja suurten joukkojen kokoontumisissa oli vahva tunnelataus. Me ja ne muut -vastakkainasettelu oli silmiinpistävää. Erimiesten näkemykset jäivät sivummalle ja huomiotta.

Voimakas uhittelu ei lupaa hyvää tämänkään kriisin selvittelylle. Mitä syvemmäksi puolustusasemiin uppoudutaan, sitä vaikeammaksi käy kunniallisen perääntymisen taikka muun sovun löytäminen. Julkisuus ei tee hyvää vaikeille neuvotteluille, jos sellaiset saadaan aikaisiksi.

Uutiset Espoo.fi

Merkittävä ilmastoteko Espoon energiatuotantoon: Datakeskukselle suunnitteluvaraus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti varata Fortum Power and Heat Oy:lle alueen Högnäsin Hepokorvesta...

Lue lisää »

Uusi kutsukyytipalvelu on käynnistynyt Espoossa

HSL on aloittanut yhteistyössä IdeaLab-kilpailun toisen voittajan ViaVanin kanssa uuden kutsukyytipalvelun, joka...

Lue lisää »

Uutiset Harvard Business School

One Argument for Radical Income Transparency

Lue lisää »

Crowd Sourcing Is Helping Hollywood Reduce the Risk of Movie-Making

Lue lisää »

Cheryl Richardsonin blogi

Are you setting yourself up for regrets?

Over the next few weeks, I’m introducing you to my latest book, Waking Up in Winter: In Search of What Really Matters...

Lue lisää »

Entering the autumn season of life

As the summer winds down here in the States and fall beckons, I’ve decided to share the beginning entries of Waking...

Lue lisää »